Plantaardig Vlees Alternatieven

Geschikt voor iedere keuken

De vraag naar gezonde, voedzame en duurzame gerechten neemt toe naarmate Nederlanders steeds meer het verband leggen tussen het voedsel dat ze eten en de wereld om hen heen. Ons assortiment Vega & Vegan vlees alternatieven is samengesteld met gezondheid voorop, en levert op smaak, textuur en voeding. Zo dragen wij als Van Gelder bij aan gezondheid en duurzaamheid zonder in te leveren op smaak.

Er zijn vaak maar een paar kleine veranderingen nodig om veganistisch eten beschikbaar te maken en daarmee de bedrijfsvoering te verbeteren. Van Gelder Vega & Vegan vlees alternatieven is een lijn plantaardige producten met het doel om méér smaak en hogere voedingswaarden te bieden aan gerechten die traditioneel vooral uit dierlijke producten bestaan. Ons vlees alternatieven assortiment is gevuld met producten van specialisten over de hele wereld en bevat primeurs voor op de Nederlandse markt. De producten zijn breed inzetbaar in vele gerechten en zijn geschikt voor zowel veganisten als vleeseters die een gezondere keuze zoeken.

Waarom vlees alternatieven?

Onderzoek wijst uit dat vlees eten meerdere gezondheid risico's met zich meebrengt. Daarnaast leidt de productie van vlees ertoe dat land moet worden vrijgemaakt voor de dieren, wat resulteert in grootschalige ontbossing. Bovendien is vlees is verantwoordelijk voor 40 procent van broeikasgassenstoten. Vlees heeft dus een behoorlijke impact op mens en mileu, en nu mensen zich steeds beter bewust worden van de gevolgen dat vlees heeft op hun gezondheid en de wereld om hen heen, zoeken zij steeds vaker naar een goed alternatief. Daarom is het belangrijk om uw gerechten uit te breiden met plantaardige opties om zo uw gasten tevreden te houden.

Echter zijn veel vleesvervangers op basis van soja producten, een controversieel allergeen. De meest gezonde vleesalternatieven zijn vegetarische producten die eiwitrijk, 100% natuurlijk en minimaal bewerkt zijn. Veel producten die proberen een vleesvervanger te zijn (in plaats van een volwaardig alternatief), zijn vaak op basis van soja producten en/of bevatten grote hoeveelheden zout, verzadigde vetten, en toegevoegde ingrediënten. Als Van Gelder willen wij producten aanbieden dat uw (vegan) gerechten niet alleen lekkerder, maar ook een stuk duurzamer en gezonder kan maken. Zo hopen wij met ons Vega & Vegan assortiment een lange termijn oplossing te kunnen bieden dat inspeelt op belangrijke trends binnen duurzaamheid, gezondheid, en dieren welzijn.

| Heerlijk & Voedzaam
Onze alternatieven leveren niet in op belangrijke voedingsstoffen. Zo bevat ons assortiment plantaardige vlees producten die een geweldige bron zijn van plantaardige eiwitten en vitamines.

| 100% plantaardig
Onze alternatieven zijn zeer geschikt als vervangend ingrediënt in gerechten die traditioneel dierlijke producten bevatten en zorgen voor een gemakkelijke ruil. Perfect voor veganistische en vegetarische opties voor op de menukaart!

| Duurzaam gemaakt
Onze vlees alternatieven zijn niet alleen heel smaakvol en gezond, ze zijn ook samengesteld met oog op milieubewustzijn.

Refine by attribute