News Beheer eenvoudig(er) bestellijsten

Beheer eenvoudig(er) bestellijsten

Bij Van Gelder hechten we veel waarde aan ons bestelplatform en de daar bijhorende gebruikerservaring. De afgelopen jaren is dan ook hard gewerkt aan het huidige platform om een hoge kwaliteit en mate van personalisatie te realiseren waarbij klanttevredenheid altijd centraal staat. Niet voor niets mocht Van Gelder de award voor ‘beste B2B webshop van Nederland’ al in ontvangst nemen. Maar dat betekent niet dat we de ambitie om het platform verder te ontwikkelen als voltooid zien. Achter de schermen zijn we dagelijks bezig met kleine en grote verbeteringen. Eens in de zoveel tijd lichten we graag een nieuwe functionaliteit uit. Deze keer zijn dat de bestellijsten en de verbetering van het beheer.

Bestellijsten zijn de meest gebruikte functionaliteit op de webshop en gebruikers beoordelen het met een hoog cijfer. Dit komt mede door functies waarmee aantallen vastgezet kunnen worden, een persoonlijke sortering kan worden bepaald of dat lijsten te delen zijn met collega’s waarbij bepaald kan worden wie en welke wijzigingen mag doorvoeren. Neem zeker ook een kijkje op de veelgestelde vragen pagina voor meer informatie.

Toch waren er nog verbeterpunten. Marketing manager Robin Rietdijk verteld: “het was niet mogelijk om te zien aan welke lijsten een product was toegevoegd zonder deze een voor een te openen. Een tijdrovende bezigheid die haaks staat op de reden waarom de bestellijst functionaliteit ooit is ontwikkeld, namelijk snel en eenvoudig bestellingen kunnen plaatsen”. Daarom is er onlangs een update geweest om dit te verbeteren, deze wordt hieronder verder toegelicht.

*De afbeelding is enkel ter illustratie

Nadat een gebruiker is ingelogd en een product opent verschijnt er een blauwe button met de tekst ‘Bestellijsten & Orderhistorie’. Als deze wordt gebruikt verschijnt er een pop-up waarin direct alle verschillende bestellijsten worden getoond. Doordat het vakje ervoor wel of niet is aangevinkt is direct zichtbaar op welke bestellijsten het product staat. Moet een product toegevoegd worden aan een bestellijst? Dat is heel simpel. Selecteer de juiste lijst en het product wordt automatisch toegevoegd. Verwijderen werkt net zo eenvoudig via de omgekeerde weg.

*De afbeelding is enkel ter illustratie

Met deze update is direct een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Bovenin het overzicht kan ook de optie ‘Eerder gekocht’ geselecteerd worden. Dan zijn direct de laatste orders waarin het product mee is besteld zichtbaar. Naast het ordernummer en de besteldatum is ook het bestelde aantal terug te vinden. Wel zo handig als er bijvoorbeeld een inschatting gemaakt moet worden welke hoeveelheid besteld moet worden. Door op het ordernummer te klikken wordt de desbetreffende order geopend.

“Naast verdere optimalisatie van de bestelfunctionaliteit staan er nog veel meer verbeteringen in de planning” verteld Robin. “Zo blijven we werken om de gebruikerservaring verder te optimaliseren en de klanttevredenheid te verhogen”.