Blogs Het verhaal achter.. mineola’s uit Peru

Het verhaal achter.. mineola’s uit Peru

De mineola is inmiddels een bekende vrucht. De vrucht is een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. De smaak van deze exotische vrucht is soms fris zuur en soms licht zoet. Dat maakt ze tot een lekkere sinaasappel, die bovendien boordevol vitamines zit.

Alhoewel de mineola het hele jaar door uit verschillende landen verkrijgbaar is, zijn de lekkerste te vinden in Peru. Op ruim 200 kilometer afstand van de hoofdstad Lima bevindt zich één van de meest gerenommeerde mineola-leveranciers ter wereld: Huamani. De kapitein van dit schip is een kundige vrouw: Martia Benavides. Haar mineola’s gaan de hele wereld over omdat ze zich richt zich op twee dingen: de beste kwaliteit en de lekkerste smaak.

Duurzaam

Verder heeft Huamani het Green Farm Certificaat. Dit houdt in dat ze alleen maar met biologische bestrijdingsmiddelen werken. Het certificaat is toegekend door de SENASA, de Peruaanse landbouwautoriteit. Martia en haar werknemers lopen hiermee in Peru voorop.

Een groot hart

Naast dat de mineola’s van Humani over de hele wereld verkocht worden, hebben zij samen met de Nederlandse importeur voor kinderen in de omgeving een schoolprogramma opgezet. Op deze school leren de kinderen niet alleen taal en rekenen, maar ligt de focus op waarden, respect en zelfwaardering.

Andere interessante blogs