Blogs Nationale Week Zonder Vlees: Tapasrestaurant ’t Zusje gaat de uitdaging aan en haalt een week lang vlees en vis van de kaart

Nationale Week Zonder Vlees: Tapasrestaurant ’t Zusje gaat de uitdaging aan en haalt een week lang vlees en vis van de kaart

De Nationale Week Zonder Vlees wordt ieder jaar bekender. Het initiatief van Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër) kent steeds meer support. Het opvallendste initiatief van dit jaar vindt plaats bij restaurantketen ’t Zusje. De restaurantformule die bekend staat om het ‘avondvullend bourgondisch genieten’ gooit van 7 t/m 15 maart namelijk de gebruikelijke menukaart tijdelijk weg, om een week lang een vegetarische kaart te hanteren. En dat voor alle 27 vestigingen.

Rondje Groen

De speciale menukaart is in het leven geroepen zodat ’t Zusje haar gasten kan verrassen met de lekkerste gerechtjes zónder vlees of vis. ‘Avondvullend bourgondisch genieten’ wordt tijdens deze speciale week ‘avondvullend groen genieten.’ Een dappere keuze, al is een ‘groene kaart’ niet onbekend bij tapasrestaurant ’t Zusje. “Met onze deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees borduren we voort op het succes van het Rondje Groen, een concept dat al enkele jaren vast onderdeel is van de menukaart”, legt eigenaar Peter Smits uit. “Met het Rondje Groen maken onze gasten op een leuke, laagdrempelige manier kennis met de verrassende en veelzijdige vegetarische keuken.” Het is onderdeel van de menukaart met een reeks vegetarische gerechtjes om van te kiezen. Omdat het om tapashapjes gaat en geen hele gangen, kiezen gasten eerder voor een vega gerecht. “Onze tapas zijn echt kleine, complete gerechtjes. Daarmee onderscheiden we ons van anderen.”

Menukaart zonder vlees of vis

“Meedoen is een besluit waar goed over nagedacht is”, vertelt Smits. “We geloven écht dat het kan, dat onze gasten avondvullend bourgondisch groen kunnen genieten zonder dat zij het stukje vlees of vis missen. Dat willen we hen graag laten ervaren”, legt Smits enthousiast uit. “Zoals men dat van ’t Zusje mag verwachten, gaan we dit op een heel eigenzinnige manier doen. Gasten kunnen kiezen uit 40 verschillende gerechtjes op de speciaal voor deze week ontwikkelde menukaart. Het wordt echt avondvullend groen genieten met deze kleine, complete gerechtjes.”

Nationale Week Zonder Vlees

Ieder jaar in maart wordt de Nationale Week Zonder Vlees georganiseerd. Het initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van website De Hippe Vegetariër, wordt breed gedragen in de voedselindustrie. Een week geen vlees bespaart gemiddeld per persoon 770 gram dierenvlees, 130 liter water en 76km autorijden aan verbruik. Een kleine moeite per persoon, met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Het opvallendste initiatief van dit jaar komt op naam van ’t Zusje. Mocht je hier ook enthousiast over zijn: er zijn nog plaatsen beschikbaar gedurende de Nationale Week Zonder Vlees.