Not a business customer? Consumers also have access to our large assortment on versbestellen.nl. View assortment
Blogs Van fruitloods naar craftbierbrouwerij, verrijkt met fruit

Author: Brigit Feb 18, 2021

Van fruitloods naar craftbierbrouwerij, verrijkt met fruit

Afgelopen maandagochtend leverde Van Gelder een heftruck vol met fruit aan de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam. Hierna is deze brouwerij officieel gestart met het brouwen van craft bier verrijkt met fruit. Dit kersverse nieuwe bedrijf zal maar liefst twee miljoen liter bier per jaar gaan brouwen. Dit maakt dat deze nieuwe craftbierbrouwerij direct zal behoren tot de top drie grootst onafhankelijke craftbierbrouwerijen in Nederland.

Om tijdens de coronacrisis vanuit het niets één van de grootste craftbierbrouwerijen in Nederland neer te zetten is heel uniek. De nieuwe craftbierbrouwerij is gelegen aan de Rotterdamse Merwehaven ook wel de Rotterdam Fruit Port genoemd. Dit was ooit de grootste fruithaven van Europa. Dit nieuwe Rotterdamse bedrijf bevindt zich dan ook in een 100 jaar oude fruitloods. In dit voormalig fruitopslagbedrijf werd in de jaren 70 en 80 vooral citrusfruit opgeslagen.

Door citrusfruit en andere exotische vruchten te gebruiken als ingrediënten bij het brouwen van het bier, willen de enthousiaste ondernemers het meest onderscheidende en toonaangevende craft bier van Nederland brouwen. ‘Een zoetsappig fruitbiertje, zoals bijvoorbeeld kersenbier, wordt het niet.’ Sales en marketingdirecteur Alexander Bruring legt uit ‘Het wordt juist stoer eigentijds craft bier waarbij we fruit gaan gebruiken ter verrijking van het bier.’

Van Stadshaven Brouwerij Rotterdam kan je begin april dit jaar verschillende soorten craft bieren verwachten met spannende vernieuwende fruitcombinaties. Bovendien, zullen er rondleidingen en bierproeverijen verzorgd worden in het eigentijdse ‘urban-trendy’ horecagedeelte. ‘Als de horeca niet meer op zijn gat ligt en de coronamaatregelen het toelaten zal de brouwerij en het horecagedeelte, met zo’n 350 zitplaatsen, in het voorjaar open kunnen’ vertelt Alexander. Wij bij Van Gelder kunnen in ieder geval niet wachten om plaats te nemen op het terras om te genieten van een koud eigentijds craft biertje verrijkt met ons eigen heerlijke fruit.