Author: Robin Mar 18, 2021

Van Gelder en Rotterdams Philharmonisch Orkest bezorgen een avond om je vingers bij af te likken

RIDDERKERK – Het één vult het ander aan moeten ze gedacht hebben bij Van Gelder groente & fruit uit Ridderkerk. Eten is leuker met goede muziek en muziek is beter met lekker eten. Veel mensen kijken uit naar een avondje uit. Naar dat bezoek aan een theater, podium of eindelijk weer in een restaurant mogen plaatsnemen. Dankzij deze nieuwe samenwerking is een volwaardige avond uit mogelijk in je eigen huiskamer.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseert sinds november online concerten. Na een succesvolle eerste digitale reeks slaat het wereldberoemde orkest nu de handen ineen met het Huiskamerrestaurant voor een totaalbeleving in de Nederlandse woonkamers. Hiervoor wordt de samenwerking aangegaan met de Rotterdamse topchef Marco Somer van Restaurant De Harmonie en Van Gelder groente & fruit. Deze combinatie kan alleen maar tot een verrassend smaakvol resultaat leiden.

De muzikanten zorgen voor online topconcerten die je bovendien kunt beluisteren op een moment dat je zelf uitkiest. Marco Somer heeft een driegangenmenu samengesteld waarbij asperges en aardbeien van Van Gelder de hoofdrol spelen. Dat betekent dat de lente wordt ingeluid door strijkers en violen terwijl tegelijkertijd hét voorjaarsproduct bij uitstek op je bord ligt.

Als aftrap van dit initiatief heeft Gerrit van Gelder (algemeen directeur Van Gelder groente & fruit) de eerste asperges uit de koude grond op 17 maart overhandigd aan George Wiegel (directeur Rotterdams Philharmonisch Orkest) en Marco Somer (eigenaar en chef De Harmonie). Dit gebeurde tijdens een concertopname van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Rotterdam Ahoy.

‘Wij adviseren chefs om te koken volgens het ritme van de natuur, dus seizoensgebonden in te kopen. Elk soort fruit en groente heeft zijn eigen oogstseizoen waarin het aanbod groot is en de smaak het beste. Haal je de ritme uit de muziek dan loop je het risico om te snel of te langzaam te spelen, zo is het ook met groente en fruit. Oogst of pluk je voor de natuurlijke rijpheid is de smaak minder. Je zoekt dus altijd net als in de muziek naar de perfecte harmonie’, legt Gerrit van Gelder de keuze voor het witte goud uit, terwijl het orkest repeteert.

Met dit initiatief komt alles harmonieus samen: proeven, ruiken, horen en zien. Een driegangenmenu kost €42,50 en een los hoofdgerecht €27,50. Op de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kan een keuze gemaakt worden uit een reeks concerten. De boxen en gerechten zijn te bestellen vanaf twee personen via Heerlijk in Huis. Ze kunnen kosteloos worden afgehaald op dinsdag en vrijdag in de Doelen/Stadsbrasserie in Rotterdam. Voor €7,50 kunnen de boxen ook worden thuisbezorgd en kun je de lente proeven.