Fresh Gherkin crade 10 kilo
Verse augurken zijn van mei tot en met september verkrijgbaar. Ingemaakt, geven augurken een friszure smaak. Dit geeft een lekker effect in bepaalde salades en hartige gerechten.
Product code: 100005
EAN: 8713507000177
Product Description
Een augurk lijkt een soort kleine, dikke komkommer. De schil is wat meer mosgroen van kleur en rauw zit er niet zoveel smaak aan. Vandaar dat augurken doorgaans worden ingemaakt in azijn, eventueel met kruiden of suiker. Een andere reden dat augurken vaak worden ingemaakt heeft te maken met de korte oogst verse augurken. Deze loopt immers slechts van mei tot en met september. Doordat augurken op zuur bewaard worden, zijn ze jaarrond verkrijgbaar. Inmaken wordt meestal vrij snel na het oogsten gedaan omdat augurken bij het bewaren snel geel en slap kunnen worden. Bovendien schimmelen ze snel. Zodra ze zijn ingemaakt zijn ze veel langer houdbaar. Vandaar zijn verse augurken ook vrijwel niet te vinden in supermarkten. Augurken zijn rijk aan kalium en behoorlijk caloriearm. Ingelegd zijn augurken zure smaakmakers op brood, in salades of in hartige gerechten. Verse augurken kunnen eenvoudig zelf ingemaakt worden en worden in heel Europa geteeld. In de koudere streken worden ze vaak in kassen geteeld. Augurken kunnen een gladde huid hebben, maar ook stekelig zijn. De lengte varieert tussen de 6 en 20 centimeter. Kleine augurken worden ook wel cocktailaugurken of op z’n Frans cornichons genoemd. De grote augurken noemen we ook wel zure bommen.
Origin
Voedingswaarden
Per 100 gram: | |
---|---|
Energy (kj) | 41.0 |
Energy (kcal) | 10.0 |
Total fat | 0.0 |
Saturated fat | 0.0 |
Total carbohydrates | 1.0 |
Sugars | 1.0 |
Dietary fiber | 0.9 |
Total Protein | 1.0 |
Salt | 0.9 |
Natrium | 0.9 |
Vet meervoudig onverzadigd | 0.0 |
Allergenen
Cereals containing gluten | No |
---|---|
Shellfish | No |
Egg | No |
Fish | No |
Peanuts | No |
Soy | No |
Milk, including lactose | No |
Nuts | No |
Celery | No |
Mustard | No |
Sesame seed | No |
Sulphite | No |
Lupine | No |
Molluscs | No |