Musterd cress crade 18 pieces
Mosterd cress is een cress met een sterke mosterd smaak die ook wat van wasabi wegheeft. De mosterd cress van Koppert cress is een jong plantje en heeft een heel sterke smaak. Een echte smaakmaker in een gerecht.
Product code: 142104
EAN: 8713507176230
Product variants
Musterd cress piece |
Product variants
Product Description
Mosterd cress is een cress met een sterke mosterd smaak die ook wat van wasabi wegheeft. De mosterd cress van Koppert Cress is een jong plantje en heeft een heel sterke smaak. Een echte smaakmaker in een gerecht. Deze cress komt goed uit de verf in salades, in Aziatische gerechten, of als pittige toevoeging aan rauwe/koude vlees- of visgerechten als carpaccio. Cressen zijn extreem gezond en echte vitaminebommetjes. Omdat de plantjes jong geoogst worden, zitten de vitaminen en mineralen al wel in het plantje, maar dan op een veel kleiner oppervlak. De voedingsstoffen zijn dus veel geconcentreerder. Zo zijn cressen per definitie zeer rijk aan vitamine A, C en foliumzuur (vitamine B11), maar ook aan mineralen als calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium. Cressen zijn klein van formaat maar reusachtig qua smaak. Het is verbazingwekkend hoeveel smaak er in zo’n klein plantje kan zitten. Omdat de plantjes jong geoogst worden als ze nog maar net ontkiemd zijn, zit de smaak er al wel helemaal in maar dan verdeeld over een veel kleiner oppervlak. Dit maakt de smaak erg geconcentreerd en krachtig. Cressen waren vooral in de jaren zeventig erg geliefd, maar hebben een flinke dip meegemaakt. Sinds enkele jaren is er echter een enorme opleving gaande.
Conserve
Bewaar mosterd cress single op een temperatuur tussen 2 en 7 graden Celsius. Cressen met een voedingsbodem zijn dan ongeveer een week lang houdbaar.
Availabilty
Mosterd cress is jaarrond te verkrijgen.
Taste
Mosterd Cress heeft een sterke wasabi/mosterd smaak.
Versvideo
Bereiden
Mosterd cress komt goed uit de verf in salades, in Aziatische gerechten, of als pittige toevoeging aan rauwe/koude vlees- of visgerechten als carpaccio.