Groseilles 125g pièce
De rode bes of ook wel aalbes is een vruchtensoort met een typische, friszure smaak. De besjes zijn ongeveer een centimeter in doorsnee, maar ondanks het kleine formaat zijn ze wel erg gezond.
Code produit: 100705
EAN: 8713507017861
Variantes de produit
Groseilles 125g caisse 20pc |
Variantes de produit
Description du produit
De rode bes of ook wel aalbes is een vruchtensoort met een typische, friszure smaak. De besjes zijn ongeveer een centimeter in doorsnee, maar ondanks het kleine formaat zijn ze wel erg gezond. Ze zijn donkerrood van kleur en worden vooral veel gebruikt bij desserts. Aalbesjes zijn klein van stuk, maar rijk aan vitaminen en mineralen. Ze bevatten een flinke hoeveelheid vitamine C en ook erg veel kalium, fosfor en vezels. Ook beschikt de bessensoort over de vitaminen B1, B2, B3, B6, E, betacaroteen (provitamine A), foliumzuur (vitamine B11) en mineralen als calcium en magnesium. Rode bessen komen oorspronkelijk uit Europa en West-Azië. Ze groeien aan takjes en hebben vaak nog een kroontje dat je kunt verwijderen voor het eten. Aalbessen hebben ook een witte variant, de witte bes. Deze bessensoort is crèmekleurig, nog iets kleiner en heeft een zoetere smaak. Het was oorspronkelijk een zaailing van de rode bes.
Conserver
Bewaar aalbessen - bloedbessen 125gr in de koelkast. Zacht fruit is dan enkele dagen lang houdbaar. Buiten de koelkast is de houdbaarheid beperkt.
Disponibilité
Aalbessen zijn jaarrond te verkrijgen.
Taste
Aalbessen hebben een zoete en enigzins lichtzure smaak.
Vidéo
Préparer
Pluk het kroontje van de bes alvorens je de aalbes gebruikt.
Valeurs nutritionnelles
Par 100 grammes: | |
---|---|
Energie (kj) | 152.0 |
Energie (kcal) | 36.0 |
Vet totaal | 0.0 |
Waarvan verzadigd vet | 0.0 |
Koolhydraten totaal | 4.4 |
Waarvan suikers | 4.4 |
Voedingsvezel | 3.4 |
Eiwit totaal | 1.1 |
Natrium | 0.0 |
Allergènes
Céréales contenant du gluten | Non |
---|---|
Coquillages | Non |
Oeuf | Non |
Poisson | Non |
Arachides | Non |
Soja | Non |
Lait, y compris le lactose | Non |
Noix | Non |
Céleri | Non |
Moutarde | Non |
Sésame | Non |
Sulfite | Non |
Lupin | Non |
Mollusques | Non |