Choucroute biologique 500g pièce
Zuurkool is eigenlijk gewoon gesneden witte kool. Zuurkool wordt geconserveerd door inwerking van melkzuurbacteriën. Dit geeft de zure smaak aan zuurkool. In tegenstelling tot de meeste geconserveerde producten bevat zuurkool wel veel vitamine C.
Code produit: 100465
EAN: 8713507014082
Variantes de produit
Choucroute biologique 500g caisse 15pc |
Variantes de produit
Description du produit
Zuurkool is eigenlijk gewoon gesneden witte kool. Zuurkool wordt geconserveerd door inwerking van melkzuurbacteriën. Dit gebeurt bij het gisten en geeft de zure smaak aan zuurkool. In tegenstelling tot de meeste geconserveerde producten bevat zuurkool wel veel vitamine C. Zuurkool bevat niet alleen vitamine C maar bevat ook vitamine B. Voor een conserveringsproduct is zuurkool dus bijzonder gezond. Zuurkool is vermoedelijk oorspronkelijk afkomstig uit het noorden van China en Mongolië. Het wordt veel gegeten in Oost- en Midden-Europa waar het vroeger voornamelijk door de joodse bevolking gebruikt werd. Zij aten het niet met spek of rookworst, maar eerder met gans of eend. Zuurkool wordt ook weleens aangeduid als sauerkraut op z’n Duits, of als choucroute op z’n Frans. Biologische groenten en fruit geven de eerlijke, natuurlijke smaakervaring van het product. Hoewel de producten vaak iets duurder zijn, zijn ze rijker aan voedingsstoffen en smaak. Biologische producten worden namelijk geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en pesticiden. De teelt is dus volledig natuurlijk gegaan. Dit voorkomt gezondheidsrisico’s van de werknemers van de boeren en is beter voor de grond en het milieu. Bovendien zijn de groenten en fruit vrij van schadelijke stoffen en ongewenste, bijkomende smaakjes. Voor een duurzame en gezonde toekomst is het beter om biologische producten te bestellen.
Vidéo
Origine
Valeurs nutritionnelles
Par 100 grammes: | |
---|---|
Energie (kj) | 55.0 |
Energie (kcal) | 13.0 |
Vet totaal | 0.0 |
Waarvan verzadigd vet | 0.0 |
Koolhydraten totaal | 0.6 |
Waarvan suikers | 0.0 |
Voedingsvezel | 3.2 |
Eiwit totaal | 1.1 |
Natrium | 0.6 |
Allergènes
Céréales contenant du gluten | Non |
---|---|
Coquillages | Non |
Oeuf | Non |
Poisson | Non |
Arachides | Non |
Soja | Non |
Lait, y compris le lactose | Non |
Noix | Non |
Céleri | Non |
Moutarde | Non |
Sésame | Non |
Sulfite | Non |
Lupin | Non |
Mollusques | Non |