Blogs Franse nectarines en perziken

Auteur: Robin Jul 11, 2018

Franse nectarines en perziken

Wie deze zomer via de A7 naar het zonnige Zuid-Frankrijk rijdt passeert 20 kilometer onder Valence het pittoreske Franse dorpje Donzere. Hier groeien in alle rust en kalmte op de plantages van de gebroeders Favel de Franse nectarines en perziken voor Van Gelder.


De voordelen van deze nectarines en perziken: de bomen worden in een periode van 2 tot 3 weken om de dag bezocht om alleen het boomrijpe fruit te plukken. De vruchten die nog niet rijp genoeg zijn blijven hangen om eventueel bij een volgend bezoek geplukt te worden. Bij andere telers worden de vruchten in de bomen in één keer geplukt, ongeacht of alle vruchten rijp zijn of niet.


Na de drie weken oogst wordt overgestapt naar een andere plantage waar weer een ander ras groeit. Door het rechtstreekse contact met deze telers zijn de lijnen zeer kort: dit houdt in dat de vruchten pas geplukt worden als de bestelling is binnengekomen. Binnen 24 uur na het oogsten worden de vruchten in Ridderkerk afgeleverd. Het fruit is nog stevig bij binnenkomst, maar zal (omdat het niet opgeslagen wordt in koelcellen) rustig narijpen. Het fruit blijft (ook al is het al eetrijp) nog vier tot zes dagen (bij kamertemperatuur, 18-20 graden) in optimale conditie.

Bekijk onze perziken en nectarines


Andere interessante blogs