Blogs Meer omzet met cressen

Meer omzet met cressen

Cressen zijn hip. Vooral in de horeca vinden deze smaakbommetjes gretig aftrek. Deze kiemgroenten zijn in veel verschillende smaken leverbaar en worden veelvuldig gebruikt om gerechten op te maken of extra smaak toe te voegen. Speciaal voor consumenten zijn er containerverpakkingen met sluitbare deksel ontwikkeld, zodat mensen thuis ook kunnen genieten van deze verrassende smaakmakers.

Er zijn containerverpakkingen voor zeven authentieke smaken. Allemaal verschillend, maar allemaal even verrassend. Zo is er de affilla cress, met een smaak die verrassend veel lijkt op de smaak van een erwt. Of de tahoon, die met zijn nootachtige smaak prima combineert met vleesgerechten.

Ideeën met cressen

Cressen werken omzetverhogend omdat het exclusieve producten zijn. Vooral tijdens een etentje voor vrienden of familie zijn cressen verrassend. Hieronder vijf ideeën voor meer omzet:

1. Cressenproeverij

Maak hapjes om te proeven waarin je de cressen verwerkt. Zoals een wrap met roomkaas, carpaccio, ijsbergsla en Tahoon cress. Of zet een aantal bakjes met cressen neer, waar je klanten van laat proeven.

2. Slamix met cressen

Maak een aantal droge slamixen met cressen en verkoop deze met bijpassende dressings. Snijd de cressen af en meng deze met je eigen recepturen of bedenk zelf een nieuwe slamix. De meeste cressen combineren goed met frisee, baby leaf of redchard. Voeg voor wat extra pit een kleine hoeveelheid rucola toe.

3. Cressenthee

Cressen hebben grofweg twee toepassingen: decoreren of extraheren. En dat extraheren kan heel goed met thee! Vul één of meerdere grote glazen potten met kokend water en laat je klanten genieten van verrassende smaken.

4. Sandwich met cressen

Dat je in AGF samen sterk staat, is een feit. Maar dat je ook samenwerkingen aan kunt gaan met andere versspecialisten, is iets dat niet zo heel vaak gebeurt. Begin bijvoorbeeld een samenwerking met een slager en bakker bij jou in de buurt. Bedenk samen een sandwich, bij voorkeur met zelfgemaakt brood en een vleesspecialiteit van de slager. Jij, als AGF-specialist, bent een prima leverancier van sla, tomaat en komkommer.

Maar je kan de sandwich pas echt een twist geven door een verrassende cress toe te voegen. Deel de broodjes uit in de winkel, op de voetbalclub of verzorg met z’n allen een lunch in een verzorgingscentrum. Vergeet niet de lokale krant in te lichten, want dit is goede publiciteit.

5. Fruitsalade met cressen

Fruitsalades bestaat van oudsher uit gesneden fruit in een bakje. Maar je geeft een fruitsalade een verrassende wending wanneer je een cress toevoegt. Vooral cressen die wat zoeter smaken, zoals de Ghoa cress of Apple blossom, zijn prima te verwerken in fruitsalades. Natuurlijk introduceer je dit aan klanten door ze een klein beetje fruitsalade te laten proeven.

Andere interessante blogs