Het seizoen van speciale aardbeien is weer in volle gang! We zijn alweer een tijdje gestart met het leveren van ananasaardbeien en ook de framboosaardbeien, yellowberries, pinkberries en bubble berries zijn weer te verkrijgen. Daarnaast hebben we dit jaar een nieuwe speciale aardbei, namelijk white berries.

Speciale aardbeien zijn niet alleen heel erg decoratief maar ook nog eens echte smaaksensaties. Met hun uitgesproken smaken geven ze een verrassende touch aan een gerecht en kunnen ze eigenlijk niet ontbreken in zomerse nagerechten. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen de speciale aardbeien? Dat leggen we graag uit!

Pineberries

Eén van de zeer unieke aardbeienrassen die Beekers Berries teelt is de ananas-aardbei. Deze kleine ronde aardbei met haar kenmerkende witte tot lichtroze kleur en rode zaadjes behoort tot een van de oudste aardbeienvariëteiten ter wereld. Het vruchtvlees van de ananas-aardbei is wit en zeer sappig en de friszoete smaak doet menigeen denken aan de smaak van ananas.

Beschikbaarheid: De PineBerry is alleen beschikbaar vanaf maart tot juni.

Yellowberries

De Yellowberry is een friszure aardbei die zich door haar smaak en kleur perfect is voor in salades en als toevoeging op ijs en gebak. De geel gekleurde aardbei is middelgroot van formaat en zeer uniform van vorm.

Beschikbaarheid: De Yellowberry zijn alleen beschikbaar van maart tot juni.

Strasberries

De framboos-aardbei, ook wel bekend als strasberry, is al bijna 100 jaar oud. De bijzondere aardbei kenmerkt zich door haar kleine formaat, typische aardbeiensmaak en de diepliggende zaden die haar het uiterlijk geven van een framboos.

Beschikbaarheid: De Strasberry is alleen beschikbaar van maart tot juni, later in het jaar is het beschikbaar van september tot oktober.

Pinkberries

De Pinkberry is middelgroot van formaat en uniform van vorm. Door haar bijzondere roze/orange kleur is de Pinkberry uitermate geschikt als decoratie op taarten en gebak.

Beschikbaarheid: De Pinkberry zijn alleen beschikbaar van maart tot juni.

Bubble berries

De bubbleberry is een aardbei met een bijzonder zoete kauwgomsmaak en een zeer sterk aroma. Eenmaal geproefd, blijft de smaak van de bubbleberry nog een tijdje achter in de mond en waan je je weer even terug in de tijd waar je als kind snoepte van heerlijke gekleurde kauwgomballen. Behalve de smaak kenmerkt de bubbleberry zich ook door haar roze kleur.

Beschikbaarheid: De Bubbleberry is alleen beschikbaar van maart tot juni.

Bekijk ons assortiment speciale aardbeien


Andere interessante blogs