Basil Cress Duo TOPSEAL kist 14 stuks
De basil cress is een cress met een krachtige, frisse basilicum smaak. De basil cress van Koppert Cress heeft milde kruidnagel tonen en het jonge blad van het net ontkiemde plantje is een echte smaaksensatie.
Productcode: 142113
EAN: 8713507176308
Overige verpakkingsvormen
Basil Cress Duo TOPSEAL stuk |
Overige verpakkingsvormen
Product omschrijving
De basil cress is een cress met een krachtige, frisse basilicum smaak. De basil cress van Koppert Cress heeft milde kruidnagel tonen en het jonge blad van het net ontkiemde plantje is een echte smaaksensatie. Deze bijzondere smaak komt vooral tot z’n recht in mediterrane gerechten en salades. Deze cress verliest zijn smaak bij het verwarmen. Cressen zijn extreem gezond en echte vitaminebommetjes. Omdat de plantjes jong geoogst worden, zitten de vitaminen en mineralen al wel in het plantje, maar dan op een veel kleiner oppervlak. De voedingsstoffen zijn dus veel geconcentreerder. Zo zijn cressen per definitie zeer rijk aan vitamine A, C en foliumzuur (vitamine B11), maar ook aan mineralen als calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium. Cressen zijn klein van formaat maar reusachtig qua smaak. Het is verbazingwekkend hoeveel smaak er in zo’n klein plantje kan zitten. Omdat de plantjes jong geoogst worden als ze nog maar net ontkiemd zijn, zit de smaak er al wel helemaal in maar dan verdeeld over een veel kleiner oppervlak. Dit maakt de smaak erg geconcentreerd en krachtig. Cressen waren vooral in de jaren zeventig erg geliefd, maar hebben een flinke dip meegemaakt. Sinds enkele jaren is er echter een enorme opleving gaande.
Bewaren
Bewaar basil Cress Duo TOPSEAL op een temperatuur tussen 2 en 7 graden Celsius. Cressen met een voedingsbodem zijn dan ongeveer een week lang houdbaar.
Beschikbaarheid
Basil cress is jaarrond te verkrijgen.
Smaak
Basil Cress heeft een krachtige en frisse smaak met milde tonen van kruidnagel.
Versvideo
Bereiden
De basil cress komt vooral tot z’n recht in mediterrane gerechten en salades. Deze cress verliest zijn smaak bij het verwarmen.