Over ons

Van Gelder, een oer-Hollands en hypermoderne AGF leverancier. Als groente en fruit groothandel met eigen kwekerij en gecertificeerde leveranciers leveren we alles dagvers op het gebied van aardappelen, verse groenten en fruit. Van onbewerkte producten op palletniveau voor retail & grootkeuken tot per stuk voor horeca & catering.

Toon meer minder

Elke dag vers

Dagelijks werken zo’n 300 man aan het zo vers mogelijk op de markt brengen van verse groente & fruit, waaronder panklare producten, salades, rauwkosten, conveniënte maaltijden en bittergarnituren. In onze eigen supermoderne groentespeciaalzaak in Ridderkerk bedienen we zo’n 10.000 mensen per week waardoor we altijd gevoel hebben gehouden voor de mensen waar het om draait: degenen die ervan moeten genieten.

Vijftig jaar hard werken

Voor Van Gelder begon het allemaal begin vijftiger jaren. Leen van Gelder senior begon op zijn eigen stukje land spruiten te verbouwen. De spruiten floreerden en de stap naar kweker werd gezet. Hard werken en een gezonde ondernemerszin hebben het bedrijf in de ruim vijftig jaar gemaakt wat het nu is.

Groothandel groente en fruit

Als gespecialiseerde groothandel groenten en fruit, is Van Gelder Nederland een gewilde horecaleverancier. Met verse groente en met vers fruit bedienen wij klanten door heel Nederland. Eén van de voordelen van klant zijn bij Van Gelder Nederland is online groente bestellen, via onze webshop. Dit betekent 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Hebt u interesse om klant te worden bij Van Gelder Nederland? Neem dan contact met ons op.

Duurzaam ondernemen

Elke dag willen we het beste leveren. Vandaar dat we ISO 22000 / FSSC 22000 gecertificeerd zijn. We kopen seizoensproducten direct bij de bron in.

Voor 1950

Begin jaren vijftig begon het allemaal. Leen van Gelder en zijn vrouw M. van Gelder-Schumacher keerden na een kortstondig avontuur als emigranten terug uit Canada. De Hollandse klei had blijkbaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Naast zijn werk bij een lokale tuinder, begon Leen in de avond op zijn eigen landje spruiten te verbouwen. De spruiten floreerden en het werd tijd voor een volgende stap.

1953

1953

‘Hard werken is prima, maar dan wel voor mezelf’. Zoiets moet Leen hebben gedacht toen hij in 1953 begon als zelfstandig tuinder. En vertel een tuinder niets over groeien, hij en zijn vrouw kregen vijf prachtzoons. Allemaal werkten ze, na en voor schooltijd, mee in de zaak.

1972

1972

De groothandel stond als een huis. Tijd voor iets extra’s. Leen senior nam een groentewinkel over en vestigde zich in de Rotterdamse Pijnackerstraat. Zoon Wim stond aan het roer en de winkel deed het zo goed als de spruiten. Zoon Gerrit, die al sinds zijn veertiende meehielp in het bedrijf, werd een vaste kracht.

1975

1975

Er werd een tweede winkel overgenomen aan de Pieter de Hoochstraat in Ridderkerk. Gerrit werd bedrijfsleider met, om te starten, één winkelmeisje. Een bekend verhaal ondertussen, maar de winkel liep als een tierelier en broer Jan kwam er hetzelfde jaar al bij. Deze vestiging bleek een gouden greep aangezien de gemeente Ridderkerk het plaatselijke winkelcentrum ontwikkelde rond de groentezaak!

1985

1985

Passend bij de jaren 80, was de volgende uitbreiding een kiosk in het centrum van Ridderkerk. Al snel te klein, meer dan de helft van de spullen werd buiten de winkel uitgestald.

1991

Tijd voor vernieuwing en voor het centrum van Ridderkerk werden prachtige plannen ontwikkeld. In deze modernisatieslag was geen plek meer voor de kiosk. Ook voor L. Van Gelder tijd voor wéér iets nieuws, het idee voor een echte versmarkt werd geboren. Allerlei verswinkeliers uit het centrum werden benaderd en als groentespecialist ging L. Van Gelder om tafel zitten met andere detaillisten. De Versmarkt werd geboren.

1992

1992

Nog meer nieuwe ideeën, de eerste start werd gemaakt met het productiebedrijf en de groothandel. Het pand aan de Koopliedenweg in Barendrecht functioneerde als tussenopslag, productiebedrijf en verzorgde de inkoopfunctie voor de winkels en de zakelijke klanten.

2002

Alweer groeide alles als kool: het pand aan de Koopliedenweg werd te klein. Op het nieuwe bedrijfsterrein Veren Ambacht ontwikkelde L. Van Gelder een modern productiebedrijf met tien bedrijfsunits, bestemd voor verhuur. Het productiebedrijf zelf werd door Van Gelder gebruikt. In 2002 gingen de deuren open. Er was, met het oog op de toekomst, veel geïnvesteerd in moderne productiemethoden en leveranties naar horeca en de institutionele markt.

2008

2008

In het verleden behaalde resultaten bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, toch werd er snel extra grond gekocht naast het pand aan Handelsweg 70. Niet voor niets, op die 3.500 m2 grond is in 2008 een gloednieuw logistiek centrum ontwikkeld. De panden zijn met elkaar verbonden. Nummer 70 is het productiebedrijf, nummer 60 het logistieke bedrijf. Met maar liefst negen docks voor inkomende en uitgaande goederen.

2011

2011

Met de overname van Verhaaren Tilburg en Venlo én een meerderheidsbelang in Stavasius uit Groningen zorgt Van Gelder voor landelijke dekking. Geconcentreerd tot twee vestigingen in Ridderkerk en Groningen én een sterke positie is het bedrijf klaar om verder te groeien naar wat de toekomst kan bieden. Met nog steeds de nazaten van Leen en zijn vrouw aan het roer en met nog steeds dezelfde, nuchtere ondernemingszin als waarmee het allemaal begon.