Radis blanc pièce
Witte radijs is een kruidachtig gewas met mooie, effen witte knolletjes. De knolletjes van de witte radijs zijn knapperig en een beetje pittig van smaak. Gekookt smaakt radijs wit meer naar bloemkool.
Code produit: 118065
EAN: 8713507039733
Variantes de produit
Radis blanc caisse 12pc |
Variantes de produit
Description du produit
Witte radijs is een kruidachtig gewas met mooie, effen witte knolletjes. De knolletjes van de witte radijs zijn knapperig en een beetje pittig van smaak. Gekookt smaakt radijs wit meer naar zachte bloemkool en verliest het iets van zijn pit. Rauw is witte radijs erg lekker en mooi in salades. Radijs is erg rijk aan mineralen. Doordat het de kleine knolletjes rijk zijn aan bijvoorbeeld calcium, natrium, fosfor en kalium, is radijs erg goed voor de bloeddruk en de botten in het lichaam. Daarnaast is radijs ook rijk aan vitamine C en bevat het betacaroteen (provitamine A) wat goed is voor de weerstand. Waarschijnlijk kwamen de eerste radijssoortigen uit het oostelijke gedeelte van het Middellandse Zeegebied. Bij de Grieken werd al eeuwen geleden radijs verbouwd. In Nederland is de radijs ook erg populair geworden waardoor radijs vandaag de dag ook hier veel verbouwd wordt. De Nederlandse radijs is ook erg geliefd in landen als Duitsland, Engeland en Japan.
Conserver
Bewaar radijs in de koelkast. Radijs zonder loof is dan ongeveer een week lang houdbaar. Radijs met loof is enkele dagen lang houdbaar.
Disponibilité
Radijs wit is jaarrond te verkrijgen.
Taste
Witte radijs heeft een pittige smaak.
Vidéo
Préparer
Radijs is erg lekker rauw in een salade of als gezonde snack tussendoor. Gekookt smaakt het meer naar zachte bloemkool.
Valeurs nutritionnelles
Par 100 grammes: | |
---|---|
Energie (kj) | 92.0 |
Energie (kcal) | 22.0 |
Vet totaal | 0.0 |
Waarvan verzadigd vet | 0.0 |
Koolhydraten totaal | 4.0 |
Waarvan suikers | 3.0 |
Voedingsvezel | 0.9 |
Eiwit totaal | 1.0 |
Natrium | 0.03 |
Allergènes
Céréales contenant du gluten | Non |
---|---|
Coquillages | Non |
Oeuf | Non |
Poisson | Non |
Arachides | Non |
Soja | Non |
Lait, y compris le lactose | Non |
Noix | Non |
Céleri | Non |
Moutarde | Non |
Sésame | Non |
Sulfite | Non |
Lupin | Non |
Mollusques | Non |