Van Gelder neemt horecaleverancier Vers Select over

RIDDERKERK - Van Gelder groente & fruit heeft per 1 oktober de klanten en personeelsleden van AGF horecagroothandel Vers Select uit Oud-Beijerland overgenomen. Deze ontwikkeling biedt de klanten van Vers Select nieuwe kansen en voordelen onder andere op het gebied van assortiment terwijl het tegelijkertijd de positie van Van Gelder versterkt als toonaangevende AGF-groothandel voor de foodservice.

Naast dat alle klanten van Vers Select nu geleverd krijgen door Van Gelder zijn ook de medewerkers verhuisd naar het hoofdkantoor in Ridderkerk. De voormalige eigenaar van Vers Select, Kees Mourits, heeft de overstap ook gemaakt en gaat de rol van accountmanager op zich nemen. Zo blijft hij het eerste aanspreekpunt voor klanten en zet zijn uitgebreide ervaring in de branche in om klanten te ondersteunen en te adviseren. Door deze overname krijgen klanten van Vers Select toegang tot een uitgebreider assortiment groenten en fruit, dat Van Gelder te bieden heeft. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor klanten om hun menu's te diversifiëren en aan de groeiende vraag naar hoogwaardige AGF-producten te voldoen. Tevens biedt Van Gelder een landelijke dekking en een sterke logistieke infrastructuur aan.

Gerrit van Gelder, algemeen directeur van Van Gelder groente & fruit, zegt hierover: "De overname van Vers Select past perfect in onze strategie om onze klanten te voorzien van de verste en beste kwaliteit groenten en fruit, zodat we samen Nederland een stukje gezonder kunnen maken. We verwelkomen de klanten en medewerkers van Vers Select in de Van Gelder-familie en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking ons in staat zal stellen om nog beter aan de behoeften van onze klanten te voldoen."

Kees Mourits voegt hieraan toe: "Ik ben verheugd om deel uit te maken van het Van Gelder-team en kijk ernaar uit om onze klanten te blijven ondersteunen. De uitgebreide mogelijkheden en het bredere assortiment dat Van Gelder biedt, zullen onze klanten zeker ten goede komen. De mogelijkheden om grote en kleine klanten landelijk te kunnen bedienen maakt me ontzettend enthousiast. Samen streven we naar groei en succes."