Let op! Dit is een zakelijk evenement.

Plantaardig eten is een opkomende trend die steeds meer groeit. Ongeveer de helft van alle Nederlanders is bewust bezig om minder vlees te eten. Hoe ga je hiermee om? Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees organiseren wij op maandag 4 maart het evenement 'Plantaardig op de kaart: De smaakvolle transitie voor de foodservice'. Van Gelder produceert namelijk haar eigen plantaardige producten. Dit houdt in dat we volledige controle hebben over smaak, kwaliteit, voedingswaarden en duurzaamheid. Ons assortiment bestaat onder andere uit burgers, schnitzels en balletjes die laag in zout, hoog in eiwitten en sojavrij zijn. We laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn met de plantaardige Van Gelder alternatieven!

Komt maandag 4 maart niet goed uit? U bent ook welkom op zaterdag 2 maart tijdens de consumenten dag.


PROGRAMMA 4 MAART

10:00 - 15:00    Tentoonstelling en proeverijen van onze volledige plantaardig lijn en de lancering van onze nieuwste producten

11:00                  Presentatie Plantaardig: kansen voor foodservice door Martine van Haperen
"Plantaardig eten is nog steeds een groeiende trend, zeker ook in de foodservice. Hoe ontwikkelt deze markt zich en hoe kun je hier het beste op in spelen? Martine van Haperen van stichting ProVeg is een expert op het gebied van plantaardige foodservice. In een half uur vertelt zij alles wat je moet weten om succesvol plantaardige gerechten toe te voegen op de menukaart."

13:00                  Kookdemo door Joris Schildknecht (Vegan Academy)
"Wat verandert er bij plantaardig koken op het gebied van smaak? Wat is er nodig om plantaardige gerechten net zo lekker en smaakverzadigend te maken als gerechten met dierlijke producten? Wat is het belang van umami en de Maillard reactie? Welke smaakversterkende kooktechnieken kun je gebruiken? En hoe zet je fermentatie in voor smaakverbetering" Ontdek het allemaal in deze kookdemonstratie.

15:00                  Rondleidingen