Not a business customer? Consumers also have access to our large assortment on versbestellen.nl. View assortment
Blogs Fruit puree: a product with countless possibilities

Fruit puree: a product with countless possibilities

Buiten al het verse fruit wat wij verkopen, hebben we ook een uitgebreid assortiment aan fruitpurees. Deze fruitpurees worden gemaakt door Fruits Rouges & Co en zijn beschikbaar in de categorieën rood fruit, exotisch fruit, boomgaard fruit en citrus fruit. Kom hieronder meer te weten over de fruitpurees!

Fruits Rouges & Co is een Frans bedrijf dat is gevestigd in Loan. Door de jaren heen hebben ze de expertise opgebouwd over fruit en de verwerking daarvan, de fruitpurees zijn hier een onderdeel van.

Het fruit wat wordt gebruikt voor het maken van de fruitpurees, wordt door de telers van Fruits Rouges & Co geplukt als ze de perfecte rijpheid bevatten. Vervolgens wordt het zo snel mogelijk verwerkt, de vruchten worden gesorteerd en vervolgens fijngemaakt en gezeefd. Daarna wordt de hittepasteurisatie uitgevoerd op een tempratuur die geschikt is voor elk soort fruit, dit zodat alle kenmerken van vers fruit behouden blijven.

Vele van de fruitpurees bestaan voor 100% uit fruit, er wordt geen gebruik gemaakt van geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Bij een aantal van de fruitpurees wordt wel suiker toegevoegd en dan bestaat het voor 90% uit fruit. Wel wordt er dan gebruik gemaakt van gekristalliseerde suiker wat afkomstig is van de lokale suikerbietenproductie.

De fruitpurees kunnen op vele manieren gebruikt worden en het is vooral ideaal dat ze het gehele jaar door dezelfde kwaliteit bevatten. Hierdoor is het mogelijk om te vertrouwen op het product en is het niet afhankelijk van het seizoen. Vooral bij bakgerechten en desserts zoals cakes, taarten, macarons, chocoladevullingen, muffins, yoghurts en ijs worden de fruitpurees veel gebruikt, de zoete en frisse smaken passen er perfect bij. Daardoor is het voor o.a. patissiers een uitstekend product om te gebruiken. Het is een goede vervanger voor vers fruit of heerlijk als toevoeging. Ook bij cocktails, smoothies en sappen is het een geschikt product om te gebruiken. Al met al is het mogelijk om alle kanten op te gaan met deze producten!