BIO Rode kool
BIO rode kool heeft een bittere, lichtzoete koolsmaak. De biologische koolsoort dankt zijn kleur aan de stof cyanidine. Rode kool is een krop met een paarsrode kleur die op talloze manieren gebruikt kan worden. Rode kool kun je zowel rauw als gegaard eten.
Product code: 700927
EAN: 8713507165104
Product variants
BIO Rode kool |
Product variants
Product Description
Rode kool heeft een bittere, lichtzoete koolsmaak. De koolsoort dankt zijn kleur aan de stof cyanidine. Rode kool is een krop met een paarsrode kleur die op talloze manieren gebruikt kan worden. Rode kool kun je zowel rauw als gegaard eten. Rode kool is erg gezond. Naast de flinke dosis aan gebruikelijke vitaminen en mineralen die de meeste groenten wel hebben, is rode kool ook erg rijk aan vitamine E en K. Deze vitaminen komen iets minder voor in onze voeding maar zijn wel erg belangrijk voor de gezondheid. Zo is vitamine K erg belangrijk voor het bloed en voor de botten. Rode kool is een koolsoort die zijn kleur dankt aan de natuurlijke kleurstof cyanidine. Het is een sluitkool en dan ook familie van de andere sluitkolen groene kool en witte kool. Rode kool is dan ook een soort gesloten krop en wordt vooral veel gegeten in stamppotten of rauw in salades. Biologische groenten en fruit geven de eerlijke, natuurlijke smaakervaring van het product. Hoewel de producten vaak iets duurder zijn, zijn ze rijker aan voedingsstoffen en smaak. Biologische producten worden namelijk geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en pesticiden. De teelt is dus volledig natuurlijk gegaan. Dit voorkomt gezondheidsrisico's van de werknemers van de boeren en is beter voor de grond en het milieu. Bovendien zijn de groenten en fruit vrij van schadelijke stoffen en ongewenste, bijkomende smaakjes. Voor een duurzame en gezonde toekomst is het beter om biologische producten te bestellen.