Smaakgeheimen

Op 24-jarige leeftijd begon Miriam van der Loo met haar man Adrie het restaurant De Zoete Inval in het Brabantse Eersel. Als kok heeft Miriam in keukens van sterrenrestaurants gewerkt, waar haar passie voor werken met natuurlijke producten en verse ingrediënten ook vandaan komt.

Ze is ook een echte groentefreak. Het restaurant draait trouwens nog steeds, maar wel onder leiding van een andere chef. Miriam en haar man zijn verder gegaan in de verse dressings die ze in het restaurant maakten en gebruikten.

“De dressings worden nog op dezelfde manier gemaakt, alleen dan in grotere ketels”, lacht Miriam. “De eerste dressings die wij maakten, waren de kempische kruidendressing, de Brabantse kruidendressing en de honing kruidendressing. Deze dressings behoren nog steeds tot de hardlopers in ons assortiment”, vertelt ze enthousiast.

“De dressings waren in het restaurant zo geliefd dat we plastic bakjes dressing gingen meegeven aan de gasten voor thuis. Zo zijn we voor consumenten begonnen. Vanuit daar is Smaakgeheimen ontstaan en hebben we het restaurant verkocht om dit product op de markt te zetten”, vertelt Miriam over het begin van het avontuur. Intussen maken ze ruim 11 jaar de lekkerste dressings, toppings en vinaigrettes.

Video