Geen zakelijke klant? Consumenten hebben op versbestellen.nl ook toegang tot ons grote assortiment. Bekijk direct het aanbod
Asperges

Laatste seizoensupdate(s)

Update 20-4-2021: Deze week stopt Gubbels met de kasasperges en daardoor zal de productie wat terugvallen. Bovendien, zijn de kilo's beperkt door een gebrek aan zonlicht. Ook voor de komende veertien dagen wordt er weinig zon voorspeld en is de verwachting daardoor dat het beschikbare volume asperges beperkt zal blijven.

Update 19-4-2021: Onze aspergeteler Gubbels heeft afgelopen zaterdag 17 april de verkiezing voor de “Lekkerste Asperge 2021” van het Brabants Asperge Genootschap gewonnen. Ondanks een record aantal deelnemers, van maar liefst 32 ingestuurde monsters AA-asperges, koos de jury voor de asperges uit Helvoirt. Niet zo vreemd, want wij halen al jaren onze heerlijke asperges hier vandaag.

Update 15-4-2021: Gezien de koude nachten groeien de asperges minder hard waardoor de aanvoer minder is en de prijzen weer omhoog gaan. Na komend weekend verwachten ze weer wat grotere volumes, maar met temperaturen onder de 15 graden blijft de aanvoer matig.

Update 8-4-2021: Door het warme weer van afgelopen week hebben de asperges goed kunnen groeien. Na Pasen is er altijd iets minder vraag en nu er dus veel asperges te verkrijgen zijn, zijn de prijzen voor de helft of meer gezakt. Komende week wordt wel weer een lichte stijging verwacht aangezien het nu (en de komende dagen) wat kouder is. De beschikbaarheid wordt dus weer iets minder.

Update 31-3-2021: Door een aantal warme dagen deze week zal de groei van de asperges komend weekend toenemen, waardoor er volgende week meer beschikbaar is. Aangezien de vraag na Pasen altijd iets minder is, is de verwachting dat de prijzen gaan zakken.

Update 22-3-2021: Asperges groeien pas groeien boven de 14 graden, omdat de temperaturen afgelopen periode niet boven deze grens is gekomen is de verwachting dat het asperge aanbod voorlopig laag zal blijven.

Update 17-3-2021: Al onze asperge soorten zijn nu leverbaar, maar er komen nog niet veel van het land. Houdt er daarom rekening mee dat de asperges de week voor Pasen wat duurder kunnen zijn, doordat Pasen vroeg valt dit jaar.

Update 1-3-2021: Door het mooie weer is de groei van de asperges versneld. Onze teler gaat in en na het weekend asperges oogsten. Het zullen geen grote aantallen zijn. Op 2 maart wordt de eerste aanvoer witte asperges geveild. 

Gubbels' witte goud

Onze teler heeft al vijf generaties ervaring in het telen van deze kostbare en geliefde groente. Ton en Walter Gubbels verbouwen in het Brabantse Helvoirt 30 hectare asperges, waarvan 25 hectare witte asperges. De asperges van Gubbels zijn echte prijswinners van het ras Backlim. Naast witte asperges teelt Gubbels ook paarse en groene asperges. Paarse asperges zijn lekker zoet, groene lekker kruidig.

  • Wist je dat de familie Gubbels al meer dan 110 jaar asperges teelt in het Brabantse Helvoirt? Dat is nog eens een bak aan ervaring!
  • Wist je dat asperges vooral goed groeien in Noord-Brabant en Limburg, omdat de samenstelling van de grond daar het gunstigste is? Onze teler Walter Gubbels legt uit: “We zitten op een van de beste gronden voor asperges in Nederland: lichte zandgrond is heel belangrijk voor de kwaliteit.”
  • Dat de beste grond voor asperges in Limburg en Noord-Brabant ligt is ook te merken aan de hoeveelheid hectare aspergegrond: Limburg 2.353ha en Noord-Brabant 1.264ha, van de in het totaal 3.807ha (cijfers 2017).
  • Wist je dat de totale hoeveelheid geoogste asperges in Nederland de afgelopen tien jaar met bijna 40 procent gegroeid is? Van 15.000 ton in 2007 naar 20.800 ton in 2017.

Verfijn op kenmerk