Blogs Pickles: De ‘Burgermeester’

Pickles: De ‘Burgermeester’

In New York zit een klein cafétje met één specialiteit: cupcakes en wijn. Een concept dat in Nederland niet bestaat, maar een ruigere versie kennen we wel: burgers en wijn. Vroeger stond je voor een burger aan de balie bij de grote gele “M”: het symbool van een snelle hap. Anno 2016 ga je naar de Firma Pickles met vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Scheveningen en eet je je burger in stijl.

Wie aan burgers als maaltijd denkt, ziet daar waarschijnlijk in gedachten spontaan een fris glas bier bij verschijnen. Het concept van Pickles is iets anders. Zij zijn naast hamburgerrestaurant ook een wijnbar. Onder het motto: ‘overal ter wereld kun je wel een hamburger eten, maar op weinig plekken worden ze geserveerd met een goed glas wijn’, brengt Pickles dit bij elkaar in één restaurant.

Er is keuze uit meer dan dertig verschillende soorten wijn en het vlees van de burgers wordt gemaakt van dry aged meat, wagyu rund of iberico varken. De hamburger kan worden afgemaakt met gangbare, maar ook culinaire toppings zoals Franse blauwe kaas of zwarte truffel. “We zijn gespecialiseerd in één gerecht”, zegt Niels van Nieuwenhuizen, de eigenaar van Pickles, “en werken met verantwoorde ingrediënten. We serveren klassieke burgers in een nieuw, modern jasje.”

Dat nieuwe jasje legt Pickles geen windeieren. Na vestigingen in de Utrechtse binnenstad, Rotterdamse Markthal en een foodtruck voor op festivals heeft Pickles ook een zaak op de vernieuwde pier in Scheveningen en in de Grand Central Foodmarket op Den Haag Centraal. “We zijn langzaam aan het groeien en op zoek naar meer mooie plekken”, aldus Niels. Hij vervolgt: “Voor Pickles waren wij van de fine dining. We serveerden eendenborst en andere excentrieke gerechten. Er zit een houdbaarheidsdatum op ons concept, maar tegen die tijd zijn we allang iets nieuws begonnen. We zijn eigentijds en dynamisch en dus ook in staat om snel te schakelen.”

Locatie Pickles Rotterdam

Dat Pickles eigentijds is komt goed naar voren in hun vestiging in de Markthal in Rotterdam. Pickles past helemaal in de stijl van de overdekte markt. De burgertent oogt als een hippe slagerij. Krijtborden, vloer van beton en overal staan voorraden augurken en potten ketchup met de naam van Pickles daarop. Het interieur ziet er industrieel uit, met veel hout en veel buizen.

Denk je ‘help, ik lust geen burgers en wijn’? Wees gerust. Bij Firma Pickles kun je ook terecht voor frites, kroketten, een kaasplankje, worst of een colaatje.

Andere interessante blogs