Gebakken bospaddenstoelen met truffel en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 2 kilogram bospaddenstoelen
  • 2 eetlepels truffelsalsa
  • 200 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
  • 100 gram gesnipperde witte ui
  • 2 knoflook teentjes (gehakt)
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 dl koksroom
  • 2 fijn gesneden bosuien

Bereiding

  1. Loop de bospaddenstoelen goed na en controleer of ze goed schoon zijn.
  2. Verwarm een grote pan met een scheutje olie.
  3. Fruit de uitjes en knoflook goed aan (net totdat ze gaan kleuren).
  4. Bak de bospaddenstoelen licht aan totdat ze er glanzig uit gaan zien en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Haal de bospaddenstoelen van het vuur en meng ze met 2 eetlepels truffelsalsa en de koksroom.
  6. Verdeel dit over meerdere schaaltjes en kruimel hier de Parmezaanse kaas overheen totdat deze licht gaat smelten.
  7. Schaaf vervolgens de truffel in dunne plakjes en verdeel deze over de schaaltjes.
  8. Serveer tot slot de bospaddenstoelen met verse bosuien.
    Bospaddenstoelen met truffel

Terug