Pompoensoep geserveerd in mini muskaat pompoen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (ongeveer 1,5 kilogram)
  • 1 liter bouillon (groenten- of runderbouillon)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 prei
  • 1 geschilde winterwortel
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel komijn
  • Olie
  • 1 dl kookroom
  • Optioneel: Jeere Cress, bimi en mini muskaat pompoen (voor de garnering).

Bereiding

  1. Snijd de flespompoen door de helft en verwijder de pitten.
  2. Schil de flespompoen en snijd deze in stukken van circa 2 bij 2 centimeter, doe ditzelfde voor de winterwortel.
  3. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  4. Snijd de halve prei in halve ringetjes en was deze goed.
  5. Zet een pan met een scheutje olie op het vuur.
  6. Bak de uien lichtjes aan en voeg vervolgens de knoflook toe.
  7. Bak de knoflook heel korte mee (zonder te verkleuren) en voeg de kruiden toe.
  8. Roer voorzichtig door de pan en voeg vervolgens alle overige ingrediënten (op de kookroom na) toe.
  9. Breng het aan de kook en laat het minimaal een half uur koken totdat de pompoen lekker zacht is geworden.
  10. Mix vervolgens de soep met een staafmixer totdat deze glad is en voeg daarna de kookroom toe.
  11. Breng de soep eventueel op smaak met wat zout.

Serveertip!

Hol een mini muskaat pompoen uit en schenk hier de soep in. Serveer met bimi en garneer de soep af met Jeere Cress (komijnsmaak).

Pompoensoep2

Bekijk de video


 

Terug