Geen zakelijke klant? Consumenten hebben op versbestellen.nl ook toegang tot ons grote assortiment. Bekijk direct het aanbod
Blogs Alles over Wakame

Auteur: Els Sep 13, 2022

Alles over Wakame

Zeewier wordt veel gebruikt in Aziatische gerechten en is niet weg te denken uit de Japanse keuken. We kennen verschillende soorten zeewier zoals Kombu, Hijiki en Nori. Maar in deze blog lichten we misschien wel de bekendste uit: Wakame. Wakame heeft een olijfgroene tot bruine kleur, met een rubberachtig, lang, glad, enkelvoudig blad met golvende randen, die tot bijna twee meter in lengte kan groeien. Zoals de meeste zeegroenten heeft wakame een ziltige umami smaak. Wakame is erg gezond: de zeegroente is namelijk (onder andere) rijk aan voedingsvezels, calcium, eiwitten, magnesium, vitamine A, C en K!

Toepassingen

Zeewier is goed te gebruiken als smaakversterker of zoutvervanger en wordt meestal geserveerd in salades en soepen. Voeg het aan het eind van de bereiding toe voor een heerlijk zilte smaak.

Vlnr: Falafel met Wakame, Mayonaise met Wakame , Pesto met Wakame, Smoothie met Wakame en Pizza met Wakame

Chuka Wakame

Chuka Wakame is de zeewiersalade variant. In tegenstelling tot bij gewone wakame, wordt hier alleen gebruik gemaakt van de stengel en niet van het blad. Het wordt vervolgens in fijne slierten gesneden. Het wordt veel gebruikt in poké bowls, als bijgerecht of als garnering bij oesters. Het woord Chuka betekent in het Japans 'op Chinese wijze' en slaat op de sesamzaadjes en -olie, chilipeper en sojasaus die eraan wordt toegevoegd. 

Duurzaam

Onze wakame wordt geteeld in Nationaal Park de Oosterschelde in Zeeland. Dit Natura-2000 gebied staat bekend om zijn perfecte waterkwaliteit. Om te groeien heeft wakame enkel zonlicht en water nodig, ze halen hun voedingsstoffen uit het water en zetten dit om in energie. Hierdoor is zeewier zoals wakame een enorm waardevol  en duurzaam product voor zowel het leven boven als onder water.