Blogs Boeren over de wereld: Verkoop ananassen stimuleert educatie in Costa Rica

Boeren over de wereld: Verkoop ananassen stimuleert educatie in Costa Rica

Het hele jaar door een compleet assortiment groente en fruit aan te bieden, dat is best een uitdaging. Daar moet je wel geregeld voor shoppen in verre landen. Telers en leveranciers (importeurs/exporteurs) helpen ons hierbij. Van Gelder boert dan ook over de hele wereld om een compleet en vers assortiment groente en fruit aan te bieden.

Zo worden onze ananassen geïmporteerd uit het Latijns Amerikaanse land Costa Rica. Door het constante, warme weer beschikken ze daar over het perfecte klimaat voor de groei van ananassen. Zo kunnen zij ons aan heerlijke ananassen met mooi geel vruchtvlees en een lekker zoete smaak helpen, en wij hen aan financiële steun.

Per doos ananas gaat er namelijk 20 dollarcent in de spaarpot. Deze kleine bijdrage, heeft een grote impact. Hierdoor lukt het onze teler namelijk het personeel eerlijke salarissen te bieden. De werknemers krijgen loon naar werken waarmee ze goed rond kunnen komen. Iets wat in landen als Costa Rica, nog niet helemaal gebruikelijk is. Daarnaast helpt iedere 20 cent die gespaard wordt met het financieren van de plaatselijke educatie voor de kinderen.

De ananasteler zorgt voor huisvesting en scholing van het personeel en hun familie. De medewerkers van deze boerderijen wonen bij elkaar in dorpen, waar centraal de educatie en opvang van de kinderen georganiseerd wordt. Er is geen oppas nodig zodat iedereen zonder zorgen aan het werk kan. De kinderen worden in de tussentijd goed opgeleid en opgevoed. Het personeel en de kinderen wordt bovendien Engels geleerd. Met het kopen van een doos ananassen help je dus echt werknemers en kinderen in Costa Rica.