Blogs Can we avocado it?

Can we avocado it?

“Zo’n iconische vrucht, daar moesten we wat mee”, begint Ron Simpson, founder van The Avocado Show zijn verhaal over het restaurant dat volledig in het teken staat van de exotische vrucht. “Het is de veelzijdigste, voedzaamste vrucht en bovendien bloedmooi. Natuurlijk verdient dat een restaurant.”

Ron Simpson en Julien Zaal (medeoprichter) kennen elkaar al een jaar of tien en hebben al veel samen ondernomen. Op een donderdagavond in 2017 kwam echter het idee naar boven. “We wilden iets nieuws en dachten: wat gebruiken we veel, wat is gaaf?” vertelt Ron enthousiast. “We zijn beiden dol op goed eten en kwamen bij de avocado uit. Een healthy comfort food die eigenlijk heel populair is. Het is echt een trend en je kunt er zoveel mee. We zijn gaan brainstormen en het concept bedacht zichzelf bijna. We hebben meteen mijn goede vriend Jaimie van Heije gebeld om ons te helpen met gerechten en inspiratie. Die dinsdag, vijf dagen later, was alles al geregeld.”

The Avocado Show was geboren. Iets wat niet onopgemerkt bleef. “Het was al een hype voor het restaurant zelfs maar open was. Er stonden al mensen voor de deur en we hadden nog niet eens een openingsdatum. Voor we open gingen hadden we al 50.000 volgers op Facebook en Instagram en al 70 franchise aanvragen. Er was nog geen gerecht geserveerd!” Ron schiet ervan in de lach en gaat verder: “We zijn toen maar op gaan schieten in plaats van rustig alles uit te denken en uit te werken. 17 maart 2017 zijn we open gegaan. Voor de eerste dag hadden we 22.000 inschrijvingen, maar we hebben maar 45 zitplaatsen. We zijn de eerste tafeltjes gaan verloten.” De grote vraag die ze bij alles stellen bij The Avocado Show is: Can we avocado it? “Dat doen we bij alles wat we tegenkomen: pizza, sushi, hamburger, pannenkoeken, can we avocado it? Avocado valt op zoveel manieren te gebruiken en te combineren. Koud, warm, als creme. Het heeft een goed huwelijk met toast, ei, kip, truffel en nog veel meer.” Er komen intussen wat borden voorbij. Het zijn ware kunstwerkjes. “Elk gerecht moet een kunstwerk zijn. Maar we beginnen met de smaak. Als we gerechten bedenken doen we dat eerst vanuit smaak. Wat is het lekkerste brood, wat zijn de beste toppings voor het gerecht? We proberen alle manieren en zoeken de lekkerste uit. Dan gaan onze foodstylisten ermee aan de slag. De gerechten moeten heel mooi, behoorlijk gezond en super lekker zijn. Nice en pretty healthy food. Want wat de mensen vinden, daar gaat het om.”

Zelf geeft Ron toe het niet te gek te maken: “Ik eet niet elke dag avocado, het moet wel leuk blijven”, glimlacht hij. “Nu geniet ik er nog iedere keer van. En als ik even niet per se een gerecht hoef met avocado als ‘hero’, zijn er ook gerechten waarbij avocado alleen als guacamole erbij zit of zo.” Toch betrapt hij zichzelf erop meestal wel de gerechten met avocado in de hoofdrol te nemen. “Er zitten zulke mooie gerechten tussen, zoals de burger waarbij twee avocado helften het broodje voorstellen, of bijvoorbeeld de avocado pancakes. Die pannenkoeken zijn zo verrassend van smaak. Echt een aanrader, net als de dadeltaart trouwens.” Intussen is The Avocado show meer dan een restaurant. Een paar honderd meter verderop zit een shop die onder andere hoodies, shirts en sokken verkoopt met avocado’s erop. Daarnaast worden er ook veel keukentools verkocht voor het gebruik van avocado in de keuken. Met de populariteit zit het wel goed. De afgelopen tijd is er dan ook niet stilgezeten en is er van alles in werking gezet om met franchisevestigingen in Europa te groeien. Mede met dank aan een investering van Orange Wings van Shawn Harris (oprichter van avocado leverancier Eat Me, bekend van de Nature’s Pride avocado’s). Eat me is verantwoordelijk is voor de top avocado’s die gebruikt worden. “We zijn nu zover dat in augustus de eerste franchise opent in Brussel. We willen dan verder doorgroeien in Europa om vervolgens verder te kijken.” De ambitie spat ervan af bij Ron. “We willen naar een global brand status, dat we een synoniem worden van de vrucht net als Chiquita dat van de bananen is”, vertelt Ron gedreven. “We hebben intussen tussen de 300 en 400 franchise aanvragen dus dat komt wel goed”, concludeert hij vol vertrouwen.