Blogs Dolfinarium, spetterende klant in kerstsferen

Dolfinarium, spetterende klant in kerstsferen

Onze klant het Dolfinarium is in kerstsferen. Met de kerstvakantie is het dierenpark – dat nu tijdelijk de deuren gesloten heeft – weer even geopend. Van 26 december tot en met 8 januari kun je van 10:00 tot 17:00 het versierde park in volle glorie aanschouwen.

Van Gelder loopt met een medewerker van de marketingafdeling van het Dolfinarium door het verlaten park. Het heeft iets onheilspellends, zo’n verlaten park. Al is er toch nog wat bedrijvigheid. Immers, het voeren van de dieren gaat natuurlijk gewoon door, ook al is het park gesloten. En dit is het moment om te beginnen met nieuwe trainingen zodat de dieren goed voorbereid en getraind het hoogseizoen in kunnen gaan. Bovendien is dit ook het moment om even een kijkje bij onze klant te nemen zonder in de hectiek van mensenmassa’s en drukte eens goed het park te kunnen bezichtigen. Dat leverde wel wat mooie foto’s op.

Kerstversiering

Het park dat zich klaarmaakt voor de kerstmarkt is al versierd met kerstbomen, kerstverlichting en andere versiersels. Er zijn ook warme kampvuren te vinden en er is zelfs een heuse après-skihut waar je foute liedjes mee kunt zingen. Met nog even te gaan voor de kerstvakantie, lijkt alles mooi op tijd klaar te zijn voor de vakantie opening.

Dolfinariumeiland

Dat het park zich omtovert tot een winterwonderland is niet de enige verandering die gaande is. Harderwijk is met een volledige herinrichting bezig van het Boulevardgebied, het gebied waaraan het Dolfinarium grenst. Het dierenpark komt op een eiland te liggen dat op twee plaatsen met ophaalbruggen verbonden wordt met de stad: ter hoogte van de Vischpoort en aan de oostkant van de nieuwe Stadshaven. De parkeerplaatsen voor het park gaan plaatsmaken voor een gastvrije passantenhaven met wandelpromenades aan beide kanten. Er komt een nieuwe bebouwingsrand aan het pretpark. Hier gaat de gloednieuwe entree van het Dolfinarium aan gebouwd worden. Ook komen er wat winkels, horecagelegenheden en een uit het zicht gelegen parkeergarage aan deze kant van het park.

Met deze ontwikkelingen wordt het ingangsgebied van het Dolfinarium aantrekkelijker, zal het park makkelijker bereikbaar worden met het openbaar vervoer vanwege een nieuwe bushalte en zullen parkeergelegenheden beter geregeld zijn dankzij een gloednieuwe parkeergarage. Dit biedt voor het Dolfinarium ook de ruimte om uit te breiden en zal er binnenkort een start gemaakt worden aan de ontwikkeling van het compleet nieuwe waterspeelparadijs.

Andere interessante blogs