Nieuws Fotoreportage: bouwplaats in beeld 2

Fotoreportage: bouwplaats in beeld 2

2019 is voor ons een spannend jaar. Het nieuwe pand wordt opgeleverd en in gebruik genomen. Waar de voortgang in de eerste maanden vanaf de buitenkant goed zichtbaar was, zijn de meeste (afrondende) werkzaamheden inmiddels naar binnen verplaatst. In deze fotoreportage praten we je daarom graag bij over de huidige stand van zaken.

Wie langs het nieuwe pand rijdt, herkent ongetwijfeld de contouren van een kas in het vooraanzicht van het Experience Center. Dit is niet alleen het visitekaartje van het pand, maar straks ook dé place to be voor groenten-liefhebbend Nederland. Momenteel misschien nog lastig voor te stellen maar hier komen bezoekers straks alles te weten over de wereld van groente en fruit. Van telers tot eindgebruikers, van bron tot bord.

Op de begane grond, in de grote witte loods achter het Experience Center, duiken er steeds meer robots, liften en transportbanen op. Het unieke shuttlesysteem, wat nog niet eerder in de foodindustrie vertoond is, krijgt dan ook steeds meer vorm. Er lopen zelfs al transportbanen tot aan de docks waar straks de bussen geladen zullen worden. En hoewel er nog maar weinig kratten over het systeem gaan, worden er al wel veel onderdelen getest.

Een verdieping hoger krijgen ook de productieruimtes steeds meer vorm. Zo is er op deze verdieping al een opvallende blauwe vloer zichtbaar, welke stofvrij is en waar geen water op blijft staan. Ook is er een begin gemaakt met de installatie van de eerste snijlijnen. Het moment waarop we hier de eerste groenten gaan verwerken, komt steeds dichterbij!

Zoals eerder gezegd zal een bezoek aan het Experience Center een unieke ervaring opleveren, met op de derde verdieping een schitterend panorama uitzicht over de omgeving. Maar dat is niet het enige bijzondere aan deze verdieping. Hier gaan we namelijk verticaal telen in PlantLab’s volledig gecontroleerde Plant Productie Units (bekijk hier meer informatie). Tussen deze Plant Productie Units in komt een professionele demo-keuken, waar deze vers geteelde groenten direct geproefd en bereid kunnen worden.