Blogs Frisse wind in heropend Kasteel Maurick

Frisse wind in heropend Kasteel Maurick

Sinds kort brand er weer licht in Kasteel Maurick. Het eeuwenoude kasteel aan de Dommel bij het Brabantse Vught, kwam leeg te staan nadat de vorige eigenaar faillissement aanvroeg. De jonge, ambitieuze chef-kok Niek van Lieverloo gaat de uitdaging aan.

Links: Niek van Lieverloo en rechts: Klaas van Leengoed.

Hij was pas kort chef-kok van Synagoge Fine Dining in Veghel toen dit charmante project op zijn pad kwam. Het kostte dan ook wat bedenktijd en afwegen totdat de talentvolle kok Niek van Lieverloo overstag ging. Wat hem uiteindelijk overhaalde? “De entourage natuurlijk!”

En geef hem eens ongelijk. Op 28-jarige leeftijd chef-kok en mede-eigenaar zijn van een kasteel, is als een jongensdroom die uitkomt voor de enthousiaste kok uit het Brabantse Best. “Klaas heeft me compleet overgehaald om dit avontuur aan te gaan”, doelt Van Lieverloo op Klaas van Leengoed, mede-eigenaar van Kasteel Maurick en voormalig-directeur van Joannes Hospitality. Samen hebben ze de afgelopen maanden keihard gewerkt om er iets moois van te maken. Dat was nog een hele klus gezien het kasteel kaal opgeleverd werd vanwege de faillissementsveiling.

In drie fases wordt het hele pand opgeknapt en ingericht. Intussen draaien het restaurant en de oranjerie al op volle toeren. Boven het restaurant zijn ook de Jachtkamer, de Van Lanschotkamer en de Haardkamer al ingericht en klaar voor vergaderingen en bijeenkomsten in een stijlvolle entourage. Daarnaast zal in mei 2016 de brasserie met open keuken en wijnbar de deuren openen. Er komen terrassen en er wordt gewerkt aan een aanlegsteiger aan de Dommel zodat het restaurant ook per boot bereikbaar wordt vanuit Den Bosch. Tot slot zal het vanaf begin 2017 mogelijk zijn te trouwen in het kasteel.

Een frisse wind waait in Kasteel Maurick. Niet alleen vanwege het nieuwe interieur, maar ook gezien Van Lieverloo kookt met frisheid. In het restaurant genaamd Hendrik van Maurick kookt hij veel met citrus, met name met zijn favoriete ingrediënt: hand van Boeddha, een citrusvrucht met lange groengelige’ vingers’. “Frisheid is iets wat veel terugkomt in mijn gerechten, dat is echt mijn ding”, aldus Van Lieverloo. Dat kun je dus verwachten in de diverse arrangementen die hij te bieden heeft. “Het is ook op culinair vlak een heerlijke uitdaging. Met veel en diverse arrangementen heb je variatie in het koken. Van luxe a la carte-gerechten tot de vlottere gerechten in de brasserie. Van zakelijke luncharrangementen tot ware bruiloftsmaaltijden. En dat in zo’n ambiance.”

Andere interessante blogs