Blogs Gerechtjes met verse dressings bij de stand van Van Gelder op de Horecava

Gerechtjes met verse dressings bij de stand van Van Gelder op de Horecava

Op de Horecava staat Miriam van der Loo bij de stand van Van Gelder. Ze is oprichter van Smaakgeheimen en verantwoordelijk voor de heerlijke dressings van Van Gelder. Samen met haar kok maakt ze met behulp van deze dressings lekkere gerechtjes bij de stand. Kom ze ook proeven!

“Ik heb de gerechten in overleg met Van Gelder bedacht, aan de hand van lekkere smaakcombinaties”, vertelt Miriam va der Loo. “Heerlijke gerechtjes die er goed uitzien en gewoon erg lekker zijn. Harstikke smaakvol en dan zonder vlees of vis.” De gerechtjes beslaan een fruitbowl met couscous, vers fruit met een lekkere bijpassende dressing, groene salade met dressing en een mooi groentetuintje, met een bodem van zwarte linzen en avocadocream. “Daar kom ik zelf op de beurs ook over vertellen”, zegt ze opgewekt over de gerechtjes en dressings. “Heel leuk om inspiratie en tips te mogen delen!”

Op 24-jarige leeftijd begon Miriam van der Loo met haar man Adrie het restaurant De Zoete Inval in Eersel. Als kok die gewerkt heeft in keukens van sterrestaurants, heeft Miriam een passie voor werken met natuurlijke producten en verse smaken. Ze is ook een echte groentefreak. Het restaurant draait trouwens nog steeds, maar wel onder leiding van iemand anders. Miriam en haar man zijn verder gegaan in de verse dressings die ze in het restaurant maakten en gebruikten.

Tot op de dag van vandaag worden dezelfde recepten gehanteerd voor de heerlijke dressings. “De dressings worden nog op dezelfde manier gemaakt, alleen dan in grotere ketels”, lacht Miriam. “De eerste dressings die wij maakten, waren de kempische kruidendressing, de Brabantse kruidendressing en de honing kruidendressing. Deze dressings behoren nog steeds tot de hardlopers in ons assortiment.”

“De dressings waren in het restaurant zo geliefd dat we plastic bakjes dressing gingen meegeven aan de gasten voor thuis. Zo zijn we voor consumenten begonnen. Toen zijn we een product gaan bedenken en hebben we het restaurant verkocht om dit product op de markt te zetten”, vertelt Miriam over het begin van het avontuur. Waar eerst de dressings vooral aan boerderijwinkels en groenteboeren verkocht werden, werd al snel de stap gemaakt ook aan horeca te verkopen via Van Gelder.

Toen Miriam en Adrie in hun restaurant de dressings met verse ingrediënten maakten, kwamen de kruiden al van Van Gelder. “Het is genieten met kwaliteitsgroenten te werken en te koken met natuurlijke producten. Deze kregen we toen al vers aangeleverd van Van Gelder.” Vandaag de dag is dat proces dus omgedraaid en worden de dressings voor Van Gelder gemaakt. “Toen we met de dressings begonnen gingen wij voor Van Gelder produceren, terwijl Van Gelder juist onze toeleverancier was. En nog steeds is trouwens, we gebruiken nog steeds de groenten van Van Gelder.”

Intussen produceert Miriam al 11 jaar de lekkerste dressings. “Het assortiment is sindsdien wel flink uitgebreid. Alle dressings worden met natuurlijke ingrediënten gemaakt en zijn glutenvrij. Veel van de werknemers van het restaurant, werken nu ook nog mee met de productie van dressings”, zegt Miriam vrolijk. “Waaronder de koks. Er zijn er ook die zijn teruggekomen na een uitstapje elders. Bij ons is het ook zo gezellig”, lacht de bourgondische Brabantse.