Blogs Hollandse pruimen

Auteur: Arie Jul 25, 2017

Hollandse pruimen

Hollandse pruimen zijn over het algemeen heerlijk zoet en sappig. Alleen is het seizoen van Hollandse pruimen relatief kort en volgende de verschillen rassen elkaar in hoog tempo op. Daarom praten we u graag bij over de verschillende rassen die de komende periode te verkrijgen zijn.

Opal pruimen

De eerste Hollandse pruim is de Opal. Dit zijn heerlijke zoete pruimen die zo uit de hand gegeten kunnen worden. Maar ze zijn daarnaast ook uitstekend te gebruiken in fruitsalades of als vulling in taarten of hartige gerechten. Opal pruimen zijn te verkrijgen tot en met augustus.


Monsieur Hatif wijnpruimen

Kort na de Opal pruimen zijn ook de wijnpruimen van het ras Monsieur Hatif verkrijgbaar. Dit zijn ovaalronde pruimen met een paarsrode schil en grijze stippen. Het vruchtvlees is geel en sappig. Wijnpruimen zijn vrij groot van formaat en ze kunnen heerlijk zoet zijn als ze rijp zijn.


Reine Victoria pruimen

De Reine Victoria is het ras dat normaliter vanaf begin augustus te verkrijgen is. Reine Victoria pruimen zijn grote, langwerpige pruimen met een rode kleur. De smaak is heerlijk zoet met een licht zuurtje. Het is daarnaast één van de meest verhandelde pruimensoorten.


Reine Claude pruimen

Ze komen in tegenstelling tot de eerder genoemde pruimen dan niet van Hollandse bodem, maar ze zijn wel het vermelden waard. Reine Claude is een oud ras en komt van Franse bodem. Deze pruimen hebben een mooi groene kleur, zijn rond van vorm en erg smakelijk.

Hollandse pruimen


Andere interessante blogs