Jamsessie op de Horeca Vakschool

Op maandag 15 november vond op de Horeca Vakschool in Rotterdam een ware jamsessie plaats. Studenten gingen samen met acht topchefs verschillende gerechten maken. Elke chef had een eigen gerecht bedacht en zo waren er in totaal acht verschillende gerechten. Er werd voor elkaar en voor een aantal genodigden gekookt. Onder de genodigden en de chefs waren er ook een aantal oud-leerlingen. De avond bestond uit samen koken, lekker eten, bijkletsen en netwerken.

De gerechtjes waren niet zomaar gerechtjes, het zag er uit als echte culinaire toppers en het smaakte heerlijk. Echte smaaksensaties wel te verstaan. Deze avond werd door Van Gelder gesponsord, wij vinden het belangrijk om toekomstig kooktalent aan te moedigen en willen hen laten zien hoeveel er mogelijk is met groente en fruit. Daarnaast vinden wij het van belang om deze leerlingen te inspireren.

De Horeca Vakschool is een middelbare school waar de leerlingen naast de basisvakken ook les krijgen in de richtingen koken, bakken en recreatie. Tijdens de praktijklessen krijgen de leerlingen les in de keuken, bakkerij en het schoolrestaurant. Ze leren alle kneepjes van het vak. In het derde jaar kiezen ze één van de drie richtingen en gaan ze zich specialiseren. Na het behalen van het diploma kan de leerling versneld een aansluitende MBO opleiding volgen.