Geen zakelijke klant? Consumenten hebben op versbestellen.nl ook toegang tot ons grote assortiment. Bekijk direct het aanbod
Blogs Lekker eten, daar draait het om bij Vegan Masters

Auteur: Brigit Mar 9, 2021

Lekker eten, daar draait het om bij Vegan Masters

Van 8 tot en met 14 maart 2021 is de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Dit inspirerende initiatief wordt breed gedragen in de voedselindustrie en afgelopen jaar hebben maar liefst 2,4 miljoen Nederlanders meegedaan. Een week geen vlees eten bespaart gemiddeld per persoon 770 gram dierenvlees, 101 liter water en 79 km autorijden aan verbruik. Een kleine moeite voor één persoon heeft dus een onvoorstelbaar grote positieve impact op mens, dier en milieu. ‘Hoewel de Nationale Week Zonder Vlees steeds groter wordt, is de vleesconsumptie in Nederland nog steeds niet gedaald’ aldus Isabel Boerdam initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees. Vegan Masters is dit jaar één van de hoofdsponsors van deze belangrijke week. Kirsten Gielen en Daniëlle van Amelsfort, van Vegan Masters, leggen uit waarom.

‘Voor ons is het de uitgelezen kans om mensen te overtuigen dat je geen vlees nodig hebt om lekker te kunnen eten. Wij bij Vegan Masters zetten zelfs een tandje bij, want ook kaas, melk, eieren en andere dierlijke producten zitten niet in onze gerechten. Om het mensen gemakkelijker te maken mee te doen aan de Week Zonder Vlees en om ze te laten ervaren dat je heerlijk kan eten zonder dierlijke producten, bieden wij onze exclusieve ‘Week Zonder Vlees-boxen’ aan. Deze box bevat voor een week lang aan vegan ontbijt, lunch en diner’ vertelt Kirsten. ‘Mensen moeten bewustere keuzes gaan maken in wat ze eten op een dag. Natuurlijk kan je een lekkere carpaccio eten als je daar trek in hebt, maar weet ook dat er heerlijke en misschien wel lekkerdere alternatieven zijn, zoals een rode bieten carpaccio’ zegt Daniëlle.

‘Onze missie is om mensen ervan te overtuigen dat veganistische maaltijden heerlijk zijn. We willen mensen kennis laten maken met veganistische gerechten zonder de nadruk te leggen dat het een vleesvervanger is. Eten moet gewoon lekker zijn en wij bewijzen dat je vlees daar niet voor nodig hebt.’ vertelt Kirsten. ‘Zo hebben mensen vaak een slecht beeld over tofu, terwijl je juist met tofu zoveel lekkers kan maken. Je kunt het marineren, bakken, grillen, frituren, vermalen enzovoort. Het is een ondergewaardeerd product, terwijl het zo lekker kan zijn als je weet hoe je het moet bereiden. Wij maken lekkere salades, poké bowls, sandwiches en nog zoveel meer heerlijke gerechten zonder dierlijke producten’ zegt Daniëlle enthousiast. Kirsten voegt toe ‘Wij bij Vegan Masters laten graag zien wat je allemaal kan zonder vlees. We hopen met onze deelname en sponsorschap aan de Nationale Week Zonder Vlees veel mensen te bereiken en bewustwording te creëren omtrent voedingskeuzes.’

Ga je meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees en heb je nog inspiratie nodig? Van Gelder zet zeven leuke en simpele vegetarische recepten voor elke dag van de Week Zonder Vlees online via: https://www.versbestellen.nl/nl_NL/page/671/recepten-hoofdgerechten/. Maar wil jij net als Vegan Masters een tandje bijzetten en heb je geen tijd om urenlang in de keuken te staan, misschien is dan de ‘Week Zonder Vlees-box’ de perfecte oplossing om, ondanks een druk schema, alsnog mee te doen aan dit belangrijke initiatief.