Geen zakelijke klant? Consumenten hebben op versbestellen.nl ook toegang tot ons grote assortiment. Bekijk direct het aanbod
Blogs Maak kennis met de Tessa-appel

Maak kennis met de Tessa-appel

Het nieuwste appelras van FruitMasters is de Tessa-appel; een volzoete, knalrode en Nederlandse appel! Uniek en vanaf nu bij Van Gelder verkrijgbaar!

Tessa is de eerste volzoete appel van Nederlandse bodem, ze heeft een uniek smaakprofiel door haar zoete smaak en knapperige bite. Ze is zoet maar niet soft. Daarnaast is ze vrij sappig en valt ze op door haar mooie rode kleur. Door de stevigheid heeft ze een goed uitstalleven en blijft ze lang vers en smakelijk.

Als kruising tussen Gala en Pink Rose is de Tessa-appel ontstaan. Ieder jaar zullen er meer bomen bij verschillende telers geplant worden en binnen enkele jaren zal ze jaarrond beschikbaar zijn. Tim Kievits, brand manager van Tessa legt uit: “We zijn blij dat heel Nederland nu kan genieten van de nieuwe oogst van Tessa. Het is echt een heel bijzonder appeltje, de ontwikkeling van een appelras duurt zo’n tien a vijftien jaar. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de perfecte zoete en crunchy appel en tegelijkertijd naar hoe dit ras zich staande houdt in het Nederlandse klimaat”.

Ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van deze appel. Tessa wordt duurzaam geteeld in Nederland en heeft het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ ontvangen. Dit keurmerk laat zien dat het product duurzamer is geproduceerd en je bij aankoop een betere keuze voor natuur, klimaat en dier maakt. Ook bevat de verpakking zo min mogelijk plastic en een composteerbare ecofruitsticker.

Een unieke appel, maar waar komt de naam Tessa vandaan? Deze naam staat voor The Extraordinary Sweet Strong Apple. De eerste letters samen vormen de oer-Hollandse naam Tessa.

Op 16 oktober werd de eerste oogst van Tessa feestelijk afgetrapt. Een groep van 29 Tessa’s was bij een teler uitgenodigd om de eerste appels van de bomen te plukken. Tessa plukt Tessa! Een waar oogstfeestje inclusief lunch, optreden en cocktails. Alle Tessa’s gaan ook nog het land in met de pluktruck om iedereen kennis te laten maken met Tessa.

Tessa is vanaf nu bij ons verkrijgbaar. Doordat ze nog nieuw is, zal de appel voor beperkte tijd beschikbaar zijn. Wacht dus niet en ontdek Tessa nu!