Nieuws Nieuw bij Van Gelder: Sous-vide gegaarde groenten

Auteur: Robin Aug 18, 2017

Nieuw bij Van Gelder: Sous-vide gegaarde groenten

Het sous-vide garen van verse aardappelen, vis, vlees en groenten ondergaat een heuse opkomst. Het wint steeds meer aan bekendheid en dat is niet voor niets. Sous-vide garen is namelijk een manier van koken met heel veel voordelen.


Om producten sous-vide te garen, moet je het versproduct vacuüm verpakken. Het geplastificeerde geheel verwarm je in een sous-vide pan. Een sous-vide pan is een warmwaterbad die op temperatuur ingesteld kan worden. Je kunt dus eenvoudig kiezen hoe warm je het water wilt hebben en bepaalt daarmee hoe snel het product gaart. Met sous-vide garen is het dan ook mogelijk een product tot in perfectie te garen. En dat is nog eenvoudig ook. Zo kun je een constante kwaliteit bieden. Bovendien is het handig als je flink moet multitasken.

Sous-vide garen heeft niet alleen voordelen voor het garen, maar ook voor de smaak en kleur van de producten. Omdat het vacuüm verpakt zit, raakt de groente de smaak en kleur niet kwijt. Kook geschilde groenten in een pan met water, en de groenten verliezen toch iets van hun kleur en smaak. Dit wordt opgenomen in het water en wordt weggespoeld met de rest van het water. Zonde!


Moet u nu per se een sous-vide pan aanschaffen en daarmee aan de slag gaan? Dat hoeft natuurlijk niet. Van Gelder heeft nu namelijk een uitgebreid sous-vide assortiment. Wij doen het sous-vide garen voor u! In de productiekeuken worden de verse groenten geseald en sous-vide gegaard. De groenten worden langzaam gegaard tot het product perfect gaar is. Alleen nog even opwarmen en de groente is overheerlijk. Of serveer de sous-vide producten koud in een gerecht, bijvoorbeeld in een salade.


Neem nu de chioggia bieten sous-vide gegaard. Deze bieten hebben rauw mooie ringetjes. Deze ringetjes vervagen met sous-vide garen, maar dit geeft de biet juist een heel mooie lichtrode kleur. Snij de biet in plakjes en het doet denken aan plakjes rauwe tonijn. De kleur is schitterend en de smaak overheerlijk. Zeker in combinatie met de gele bieten sous-vide gegaard – die een mooie, knalgele kleur hebben – is dit een echte eyecatcher in het gerecht die bovendien bijzonder goed smaakt. Dit levert gemak en snelheid in de keuken, en dat terwijl de smaak fantastisch is en bovendien van constante kwaliteit. Door de bereidingswijze heeft het artikel ook nog een lange THT-datum. 

Andere interessante blogs