Blogs Superfood: granaatappelpitten

Superfood: granaatappelpitten

Granaatappels zijn een echte superfood met mooi rood-transparant vruchtvlees. Ze staan bekend om de lastig te pellen granaatappelpitten en behoren tot de meest gezonde vruchten. De granaatappelpitten zijn namelijk echte vitaminebommetjes. Niet voor niets dachten de oude Egyptenaren dat het sap van deze pitten voor onsterfelijkheid kon zorgen.

Gebruik van granaatappelpitten

Dat granaatappels de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen hebben is dan ook geen verrassing. De vruchten zijn niet alleen voedzaam en gezond, maar bovenal erg lekker. Dankzij de zoetzure en frisse smaak kun je ze heerlijk verwerken in salades, smoothies, desserts of gewoon als tussendoortje. Ze geven met hun rood-transparante kleur ook nog eens een mooi touch aan een gerecht.

Superfood

Wat granaatappels zo’n superfood maakt is dat ze veel vitamine B, C en E bevatten. Daarnaast remmen ze de enzymen af die collageen afbreken, wat zorgt voor een mooie huid en het tegengaan van ouderdomsverschijnselen, waaronder rimpels. Doordat de granaatappelpitten vol vocht zitten, kan ook de ‘binnenkant’ van ons lichaam profiteren van de voordelen van deze superfood. Het zorgt voor een goede waterhuishouding en werkt ontstekingsremmend.

Ben jij al overtuigd van de kracht van deze superfood of heb je last van ouderdomsverschijnselen? Wacht dan niet te lang en probeer het eens uit. Zo kun je met onze gepelde granaatappelpitten direct aan de slag. Wil je ze liever toch zelf pellen? Snijd dan de granaatappels in partjes die je vervolgens buigt, waardoor de pitten eruit kunnen vallen. Verwijder wel even de witte vliesjes want deze zijn niet lekker.

Onze granaatappels en -pitten