Geen zakelijke klant? Consumenten hebben op versbestellen.nl ook toegang tot ons grote assortiment. Bekijk direct het aanbod
Nieuws Van Gelder bestormt top 10 beste land- en tuinbouwbedrijven van Nederland

Auteur: Robin Nov 4, 2019

Van Gelder bestormt top 10 beste land- en tuinbouwbedrijven van Nederland

RIDDERKERK – Van Gelder groente & fruit is op plaats 8 de top 10 binnengedrongen van de Hillenraad top 100. De lijst staat voor meest toonaangevende land-en tuinbouwbedrijven in Nederland en Van Gelder heeft de hoogste notering in de categorie foodservice te pakken. In het bijzijn van landbouw minister Carola Schouten werd de prestigieuze lijst afgelopen vrijdag bekend gemaakt in de Ridderzaal in Den Haag. Van Gelder werd vorig jaar door de Hillenraad nog bekroond tot één van de 9 meest aantrekkelijke werkgevers voor jonge werknemers.

De Hillenraad heeft bewust gekozen voor een interval van twee jaar tussen de uitreiking van de klassieke Hillenraad 100 om in het tussenliggende jaar in te zoomen op een bepaald thema zoals dat vorig jaar het geval was met aantrekkelijk werkgeverschap. Bij de laatste bekendmaking van de top 100 in 2017 nam Van Gelder de 41plaats in beslag. In het jaar daarvoor was Van Gelder één van de nieuwe binnenkomers in de lijst op plaats 56. 

Trots

Van Gelder is dan ook blij verrast met deze prestatie. "We hadden niet verwacht dat we nu al, voor de oplevering van het nieuwe pand, een plek in de top 10 van AGF-bedrijven in Nederland zouden behalen. Dit betekend dat we de goede weg zijn ingeslagen en we zijn trots op onze medewerkers, leveranciers en klanten die bijgedragen hebben aan dit succes", aldus Van Gelder.

Experience Center

Volgens algemeen directeur Gerrit van Gelder, die bij de uitreiking in de Ridderzaal aanwezig was is het moeilijk om aan de top te blijven als je de top hebt bereikt. De komende jaren mag nog het nodige worden verwacht van het hypermoderne AGF-bedrijf, dat het eerste kwartaal van 2020 intrek neemt in het nieuwe pand op Nieuw-Reijerwaard. "Het innovatieve pand biedt ruimte voor verdere groei", verzekert Van Gelder.

Als snelst groeiende AGF-specialist van Nederland bedient Van Gelder jaarlijks veel klanten op verschillende niveau's en de omzet is afgelopen jaren verzesvoudigd en de rek is er dan ook nog niet uit. "Met een sterk stijgende vraag naar vooral duurzame voeding ziet Van Gelder volop kansen. Zo hebben wij recent al een samenwerking gestart met verticale teelt specialist PlantLab. Om deze groei in goede banen te leiden gaan we in 2020 over op volledige automatisering van het warehouse."

Behalve voeden, wil Van Gelder in het nog te openen Experience Center ook opvoeden. Zelfs consumenten, scholieren, studenten en andere doelgroepen zijn hier welkom voor inspiratie, educatie en consumptie van groente en fruit. 

Laatste nieuwsberichten

Please select a blog.