Geen zakelijke klant? Consumenten hebben op versbestellen.nl ook toegang tot ons grote assortiment. Bekijk direct het aanbod
Nieuws Van Gelder sponsort Gault & Millau prijs voor Groentechef van het jaar 2020

Auteur: Chelesta Dec 3, 2019

Van Gelder sponsort Gault & Millau prijs voor Groentechef van het jaar 2020

AMSTERDAM - Maandag 2 december vond de jaarlijkse Gault & Millau gids lancering plaats en ontving Emile van der Staak, chef-kok van De Nieuwe Winkel in Nijmegen, de prijs voor Groentechef van het jaar uit handen van Hans van der Wegen. De Nieuwe Winkel werd in juni 2019 heropend en is de hoogste nieuwe binnenkomer in de gids. Chef-kok Emile van der Staak kookt hier in een Botanische Gastronomie (een op planten gebaseerde keuken) en bundelt zijn kookkunsten met de kennis van een botanist om tot de perfecte smaak te kunnen komen. De ingrediënten die Emile in zijn gerechten verwerkt plukt hij het liefst zelf uit het zogenaamde Voedselbos. Het is dan ook geen verrassing dat een crème van de mahonieboom uit dit Voedselbos, naast acht verschillende soorten boontjes, het hoofdingrediënt is van zijn prijswinnende gerecht. Namens Van Gelder groente en fruit, tevens sponsor van deze prijs, willen we Emile en het team van De Nieuwe Winkel van harte feliciteren met deze waardering.  

Hans van der Wegen beschouwt het als een eer om de prijs voor Groentechef van het jaar uit te mogen reiken. “Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker en moeten we niet alleen rekening houden met onze eigen toekomst, maar ook met de toekomst van onze planeet. Meer groente wordt langzaam maar zeker het ‘nieuwe normaal’ en het is fantastisch dat een gepassioneerd chef-kok als Emile van der Staak zijn steentje bijdraagt.” Om het belang van het gebruik van groente nog meer te promoten was Van Gelder groente en fruit dan ook aanwezig met een speciale stand waar bezoekers inspiratie op konden doen en allerlei culinaire verrassingen konden uitproberen.  

De Gault & Millau gids komt jaarlijks aan het eind van het jaar uit en waardeert restaurants aan de hand van een puntenbeoordeling. De inhoud van de gids wordt bepaald aan de hand van beoordelingen en recensies van hoogstaande inspecteurs wat resulteert in een gids vol culinaire toppers en gastronomische tips.

Restaurant de Nieuwe Winkel in Nijmegen staat bekend als één van de beste groenterestaurants van ons land. De menukaart is seizoensgebonden en bij voorkeur worden de ingrediënten zelf geplukt. Dit zorgt voor veel variatie op de menukaart. De chef-kok Emile van der Staak is dan ook creatief in zijn gerechten, dol op de natuur en gelooft dat de keuzes van vandaag bepalen hoe de wereld er morgen uit komt te zien. Dit vertaalt hij door naar zijn gerechten, omdat veel van deze keuzes te maken hebben met ons eten. Heerlijke gerechten maken van doodgewone planten is al sinds 2011 zijn doel.