Voordelen

Gemaakt met 100% controle over de sappigheid en gewenste vetgehalte. Het aroma bevindt zich tot in de kern van het product (niet alleen aan het oppervlak). Dat zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Het is gemaakt van erwten en sojabonen, en is in vergelijking met vergelijkbare alternatieven lager in zout, maar juist hoog in eiwitten.

Topkwaliteit basis voor plantaardige gerechten
Ideaal in de pan, oven, frituur/airfryer of voor op de grill
Voorgegaard basis kipfilet
Slechts 7 ingrediënten en een A Nutriscore!
Veganistisch en glutenvrij
Hoog eiwitgehalte: >20g/100g

Nieuwe menustructuur
U kunt door bovenstaand menu navigeren door naar links en/of rechts te swipen.

Over plantaardige kip

Het wordt gemaakt met volledige controle over de sappigheid en gewenste vetgehalte van het product. Het aroma bevindt zich tot in de kern van het product (niet alleen aan de oppervlakte) voor een betere smaakbeleving. Zo reproduceert deze plantaardige kipfilet mooi de textuur en smaakervaring van vlees. Het resultaat: Een dikke, vlezige en 100% plantaardige kipfilet en een kwaliteit ingrediënt voor gebruik in gerechten voor uw gasten!
De plantaardige kipfilet wordt gemaakt van slechts 7 ingrediënten. Het wordt gemaakt van erwten en soja bonen. Deze peulvruchten komen het dichtst bij een volledig plantaardig product dat de smaakervaring van vlees kan evenaren en zijn tevens een bron van eiwitten.
Plantaardige kipfilet is een naturel product dat heerlijk te kruiden of marineren is. Daarnaast bieden wij ook bereide varianten aan, zoals een gepaneerde variant die volledig glutenvrij is.
Dit plantaardig alternatief is net zo te bereiden als het dierlijke product. Bereidingsmogelijkheden staan verder op deze pagina uitgelegd. Voor gerecht inspiratie, bekijk de inspiratiepagina!
De plantaardige kipfilet heeft een uitstekend eiwitgehalte en bevat geen cholesterol. In vergelijking met veel voorkomende plantaardige alternatieven, bevat de kipfilet minder ingrediënten (slechts 7!), is het lager in zout en is het hoger in eiwitten.

Over vlees alternatieven

Plantaardige alternatieven zijn voedingsmiddelen gemaakt van plantaardige eiwitten en andere ingrediënten die de smaak en textuur van vlees nabootsen en kunnen worden gebruikt als alternatief (of volledige vervanging) voor dierlijk vlees.
Er zijn veel redenen waarom vleesalternatieven de afgelopen jaren aandacht hebben gekregen, maar de twee grootste factoren zijn voordelen voor het milieu en bezorgdheid om dierenwelzijn.
De veehouderij stoot veel broeikasgassen uit tijdens het productieproces. Ongeveer 15% van alle broeikasgasemissies wordt veroorzaakt door vlees productie. Niet alleen dat, maar het produceren van dierlijk vlees vereist een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijke bronnen zoals land en water. Overschakelen van het consumeren van dierlijk vlees naar alternatief vlees kan deze milieubelasting verlichten, waardoor het steeds populairder wordt. Tegen 2050 zal naar verwachting de wereldbevolking 1,3 keer zo groot zijn als in 2010, en de vraag naar voedsel zal naar verwachting 1,7 keer zo groot zijn. ton. Als de productie van vlees meegroeit met de bevolkingsgroei, wordt de milieu-impact nog groter en is er niet genoeg land om aan de vraag te voldoen. Omdat vleesalternatieven plantaardig zijn en veel minder middelen nodig hebben, zouden ze een oplossing kunnen bieden voor deze voedselcrisis.
Referentie: IPCC "Global Greenhouse Gas Emissions Data"
Als je het gebruik van plantaardige alternatieven vergelijkt met vleesproductie om 1 kg van elk te produceren, verbruiken plantaardige alternatieven minder energie, minder landoppervlak, minder water en produceren ze minder uitstoot van broeikasgassen.
Referentie: ourworldindata.org

Bereidingswijzes

Plantaardige kipfilet werkt net als vlees. Het is ongekruid en eindeloos toepasbaar. Met deze kwaliteit kipfilet kun je jouw plantaardige gerechten snijden en bereiden op manieren met andere alternatieven onmogelijk zijn.

Pan

1. Verhit 1 tot 2 eetlepels vet (bij voorkeur zonnebloemolie of boter) in een pan op middelhoog vuur.
2. Kruid de kipfilet met je favoriete specerijen, kruiden. Voeg het daarna toe aan de pan.
3. Bak de kipfilet 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Oven (hetelucht)

1. Verwarm de oven voor op 230°C hetelucht.
2. Bereid de kipfilet door deze te kruiden met je favoriete specerijen, kruiden of marinade en bestrijk de kip met olie.
3. Leg de kipfilet op een bakplaat en bak 5-10 minuten. Draai het product midden in het kookproces om.

Grill

1. Verwarm je grill voor op middelhoog vuur.
2. Bereid de kipfilet door deze te kruiden met je favoriete kruiden of marinade.
3. Bestrijk de roosters van je grill met olie om plakken te voorkomen.
4. Leg de kipfilet op de grill en bak 6-8 minuten aan elke kant, of tot het vel goudbruin en krokant is.

Frituur / Airfryer

1. Smeer de kipfilet in een mengsel naar keuze. (Bijv. meel, ei en paneermeel)
2. Verhit de olie in een frituurpan tot 160°C. Het midden van de kipfilet moet 75°C zijn. 
3. Bak de kipfilet 3 minuten in de friteuse.

Marinade

Natte marinade

1. Wrijf de kipfilet in met je gewenste marinade-ingrediënten (zoals sojasaus, knoflook en gember).
2. Marineer de kipfilet 2-3 minuten.
3. Kook met een van de bovenstaande methoden..

Droge marinade

1. Wrijf de kipfilet in met een kruidenmix naar keuze (zoals paprika, knoflookpoeder en komijn) en een klein beetje olie.
2. Marineer de kipfilet 20 minuten (voor een intensere smaak kun je het een nacht laten marineren.
3. Kook met een van de bovenstaande methoden..