Geen zakelijke klant? Consumenten hebben op versbestellen.nl ook toegang tot ons grote assortiment. Bekijk direct het aanbod
Nieuws Van Gelder sleept Innovatie Award binnen tijdens BAR Business Gala

Auteur: Robin Feb 8, 2019

Van Gelder sleept Innovatie Award binnen tijdens BAR Business Gala

RIDDERKERK – Terwijl Gerrit van Gelder de Innovatie Award in ontvangst neemt, kunnen de ruim 200 aanwezige gasten op het BAR Business Gala op de achtergrond door de ramen van het Van der Valk Hotel Ridderkerk het indrukwekkende nieuwe pand van Van Gelder groente & fruit zien liggen. Wat in dit pand staat te gebeuren is voor de jury een van de redenen om de prijs toe te kennen aan de enthousiaste Ridderkerkse ondernemers.

Tijdens het jaarlijkse Business Gala werden de winnaars van de Ondernemersprijzen BAR bekendgemaakt. De jury had twaalf genomineerden geselecteerd uit alle voorgedragen ondernemers uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Voor de Innovatie Award moest Van Gelder het opnemen tegen Qc One en Technicare.

Juryrapport

Toen de drie genomineerde ondernemers op het podium hadden plaatsgenomen nam juryvoorzitter Bert Plomp het woord: “Zonder de andere jury’s te kort te willen doen zijn we van mening dat wij de lastigste taak hadden. Wat is nu innovatie en hoe vergelijk je dit met elkaar?” De zaal met onder andere de wethouders van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk werden vervolgens meegenomen in het proces van de jury. “Bij alle genomineerde finalisten heeft de jury een bedrijfsbezoek afgelegd” legt de juryvoorzitter uit. “Bij Van Gelder resulteerde dit in veel, héél veel lopen.” Die opmerking levert een hard gelach op uit de zaal. Alle gasten kunnen zich er een goed beeld bij schetsen aangezien ze onderweg naar deze avond langs het splinternieuw pand van ca. 37.000 m2 zijn gereden. Bert Plomp vervolgt: “Al deze meters waren het echter waard, Van Gelder bouwt aan een fantastisch pand waarmee de klanten nog beter bediend kunnen worden en waar het voor het personeel een feest is om te werken.” Onder luid applaus van de zaal maakte Bert bekend dat Van Gelder unaniem tot winnaar is gekozen: “Alle ondernemers in de BAR-regio zijn er trots op dat dit bedrijf in onze omgeving is gevestigd en dat Van Gelder met alle verbeteringen en innovaties de standaard in de AGF industrie sterk verhoogd.”

Trots

“Ik ben ontzettend trots dat we de Innovatie Award hebben gewonnen”, vertelt Gerrit van Gelder als de algemeen directeur met de award en een grote bos bloemen van het podium af stapt. “Ik zeg bewust ‘we hebben gewonnen’, want dit is natuurlijk een prestatie die we gezamenlijk met alle broers hebben behaald. Maar hetzelfde geldt voor alle medewerkers die er dagelijks voor zorgen dat we onze doelstellingen behalen.”

Innovatief nieuw pand

De nieuwbouwlocatie, die deze avond al meerdere keren is benoemd, is één van de grote redenen dat Van Gelder de award binnen sleepte. “We werken hier aan een primeur voor de sector”, legt Gerrit van Gelder uit. “In ons nieuwe pand wordt het magazijnproces nagenoeg volledig gemechaniseerd. Robots, shuttles en transportsystemen zorgen er straks voor dat de efficiëntie en doorloopsnelheid naar een veel hoger niveau gebracht worden, uniek in de foodindustrie. Maar in het pand komen nog veel meer innovatieve ontwikkelingen zoals verticale teelt.” Gerrit van Gelder vervolgt: “Dankzij de techniek hierachter kunnen we op zoek gaan naar producten met méér smaak en een hogere voedingswaarde.” De award winnaar sluit af: “De award van vandaag bevestigt ons gevoel dat we op de goede weg zitten en zorgt dat we met nog meer enthousiasme naar de toekomst kijken.”

Laatste nieuwsberichten


Please select a blog.